Έρχεται διπλή κακοκαιρία – Πού χρειάζεται προσοχή

Διπλή επέλαση της κακοκαιρίας θα σημειωθεί στη χώρα μας τις επόμενες μέρες.

Συγκεκριμένα ο προγνώστης καιρού Λευτέρης Σούσος αναφέρει:

•Δύο βαρομετρικά χαμηλά περιμένουμε τις επόμενες ημέρες.
•Το ένα θα έρθει από τη Παρασκευή και θα επηρεάσει όλη τη χώρα το Σάββατο.
•Το δεύτερο το οποίο θα έχει διάρκεια με πιο έντονα και με χειμερινά χαρακτηριστικά θα έρθει από Δευτέρα και θα αρχίζει να επεκτείνεται σε όλη τη χώρα ιδιαίτερα προς την Παραμονή των Χριστουγέννων δίνοντας άστατο και ψυχρό καιρό κατά διαστήματα μέχρι και τις 26 του μήνα στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Μετά τις 26 του μήνα, όσο θα βαδίζουμε προς τις τελευταίες ημέρες της επόμενης εβδομάδας τα φαινόμενα θα εστιάζουν περιοχές κυρίως της ανατολικής προσήνεμης χώρας.
•Αξιόλογες χιονοστρώσεις θα δουν τα περισσότερα βουνά της χώρας μας ως αποτέλεσμα να ανοίξουν τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα μετά τα Χριστούγεννα.
•Σε πεδινές περιοχές να τονίσω δεν αναμένονται χιονοπτώσεις και θα αφορούν τα βουνά μας μέχρι και τα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.
•Η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρύα, οπότε θα είναι απαραίτητη η θέρμανση.
Θα τα πούμε και πιο αναλυτικά στο αναλυτικό δελτίο που θα βγάλω.

Τόνοι βροχής απειλούν

Aρχίζει και ξεκαθαρίζει το επίκεντρο της επικείμενης αλλαγής του καιρού, το οποίο τοποθετείται στα νησιά του Αιγαίου, με έμφαση στο νότιο Αιγαίο-Κρήτη -Δωδεκάνησα, σύμφωνα με το Weather Analysis Greece.

Στις παραπάνω περιοχές, όπως αναφέρθηκε, ενδεχομένως να ρίξει μέσα σε ένα 48άωρο, την βροχή που έχει ρίξει μέχρι σήμερα σε αυτές τις περιοχές, από την αρχή του έτους. Θα πρέπει να γνωρίζετε πως όσοι ταξιδέψετε σε νησιά του Αιγαίου και ιδιαίτερα σε Δωδεκάνησα, ενδεχομένως να αντιμετωπίσετε σημαντικά προβλήματα, από την ημέρα των Χριστουγέννων έως την Παρασκευή, αναφέρει το Weather Analysis Greece.

Υπάρχουν εξίσου πολλά σενάρια, που τοποθετούν το κομμάτι Καρπάθου-Ρόδου σε μια ζώνη πολύωρων καταιγίδων, ικανών να προκαλέσουν πολύ σοβαρά θέματα. Πολύ νερό θα δεχτεί αυτή την φορά και όλη η Αττική, εκτιμώ πως το σύνολο του νομού θα ‘βγει’ από αυτή την κακοκαιρία με total άνω των 80-100 χιλιοστών.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Προβάδισμα του CDU/CSU δείχνουν τα πρώτα exit polls – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Η ετυμηγορία της κάλπης – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία αναμένει να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα η συμφωνία για τα ουκρανικά ορυκτά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: Μεθυσμένος οδηγούσε με τον 4χρονο γιο του στην αγκαλιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το παιδί
23 Φεβρουαρίου, 2025
«Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα – Έβλεπα το ταβάνι κι έκλαιγα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του γυναικολόγου στη Ρόδο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: «Σύντομα μπορούμε να έχουμε τη λύση του μυστηρίου – “Κλειδί” ο ιατρικός φάκελος»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στην υπόθεση»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Β. Ζελένσκι: Είμαι πρόθυμος να παραιτηθώ για την ειρήνη της Ουκρανίας ή για την ένταξη στο ΝΑΤΟ
23 Φεβρουαρίου, 2025