Έρχεται στην Ελλάδα ο Πούτιν;

Εντείνονται οι πληροφορίες για έναρξη διπλωματικών εργασιών έτσι ώστε να προγραμματιστεί επίσκεψη του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην Αθήνα μέσα στο 2021.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Αθήνα οριστικοποιήθηκε για τις 26 Οκτωβρίου.

Την ανακοίνωση έκανε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου, Μαρία Ζαχάροβα, στη διάρκεια καθιερωμένης ενημέρωσης για όλα τα ζητήματα που αφορούν στην εξωτερική πολιτική της χώρας.

Παράλληλα, στην ίδια ενημέρωση, έγινε γνωστό πως θα προγραμματιστεί και η υπογραφή μνημονίου για τη διοργάνωση Έτους Ιστορίας Ρωσία – Ελλάδα, το 2021.

Εκτός αυτού, το 2021 είναι και το έτος των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, του εθνικοαπελευθρωτικού Αγώνα, κατά τη διάρκεια των οποίων θα παραβρεθούν στη χώρα αρκετοί ηγέτες ξένων χωρών.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η πρόσκληση προς τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει σταλεί εδώ και καιρό στη Μόσχα από την Αθήνα και φαίνεται πως το Κρεμλίνο έχει αποφασίσει να την κάνει δεκτή.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται στη διάρκεια της παρουσίας του στην Αθήνα και στο περιθώριο των συναντήσεων που θα έχει ο Σεργκέι Λαβρόφ, να ανακοινώσει την επισημοποίηση του ταξιδιού του Ρώσου προέδρου στη χώρα μας μέσα στο 2021.