Έρχεται η κακοκαιρία «Boris» – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά, ενώ οι μετεωρολόγοι τονίζουν πως δεν πρέπει να ανησυχούμε ιδιαιτέρως.

Το φθινόπωρο είναι εδώ και, μετά τα έντονα φαινόμενα που έφερε η «Atena» που έπληξε την Ελλάδα μόλις πριν από λίγα 24ωρα, τη χώρα αναμένεται να επηρεάσει η νέα κακοκαιρία με την ονομασία «Boris».

Ποιες περιοχές θα επηρεάσει η κακοκαιρία «Boris»

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας με ανάρτηση που έκανε στα social media σημείωσε ότι η νέα κακοκαιρία «Boris» θα φέρει ορισμένα έντονα φαινόμενα σε κάποιες περιοχές, όπως ισχυρές καταιγίδες.

Επίσης, επεσήμανε πως αναμένονται ισχυροί άνεμοι που μπορεί να αγγίξουν τα 7 με 8 μποφόρ, ενώ θα σημειωθεί και πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

«Η ιταλική κακοκαιρία “Boris” θα επηρεάσει και τη χώρα μας με τα εξής φαινόμενα:

Παρασκευή 13-9-2024 (από προμεσημβρινές ώρες): Ισχυρές καταιγίδες που δυνητικά μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα σε Κέρκυρα, Παξούς-Αντίπαξους, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα, Ιωάννινα, Κιλκίς, Σέρρες.

Παρασκευή – Σάββατο: Πολλοί ισχυροί δυτικοί – νοτιοδυτικοί άνεμοι (7-8 bf), που θα προκαλέσουν αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς.

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας 6-8 βαθμούς (κυρίως Σάββατο-Κυριακή)».

Τι λέει για την κακοκαιρία «Boris» ο Θοδωρής Κολυδάς

Υποβαθμίζει την κακοκαιρία «Boris» ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς. Πιο συγκεκριμένα με ανάρτησή του στο X αναφέρει ότι «δεν μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνα φαινόμενα στη χώρα μας».

Ωστόσο, τονίζει πως: «χρειάζεται μια σχετική εγρήγορση στα βορειοδυτικά όπου υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι ισχυρά».

«Η ΕΜΥ παρακολουθεί την εξέλιξη και σε γενικές γραμμές θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά βόρεια με αρκετές βροχές και καταιγίδες. Δεν θα λέγαμε πάντως την έκφραση “έρχεται νέα κακοκαιρία”», σημειώνει ο Θοδωρής Κολυδάς.