Έρχεται η κακοκαιρία «Daniel»: Πότε έρχονται τα δύσκολα στην Αττική – Οι 5 περιοχές στο «μάτι» της κακοκαιρίας

Προ των πυλών βρίσκεται η 3ήμερη επικίνδυνη κακοκαιρία που πλησιάζει την χώρα μας, η οποία έλαβε την ονομασία «Daniel», όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις αναλύσεις των πραγματικών στοιχείων της ατμόσφαιρας και τη έντονη δυναμική του συστήματος που αναπτύσσεται πάνω από την χώρα μας, τα μέλη του Southeast Group της Eumetnet, συμφωνήσαμε το σύστημα να λάβει την ονομασία Daniel», έγραψε ο κ. Κολυδάς δημοσιεύοντας παράλληλα χάρτες για το πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία που φέρνει βροχές, ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι, πτώση της θερμοκρασίας και έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Πότε έρχονται τα δύσκολα στην Αττική

Το πρώτο ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό μετά από μια μεγάλη περίοδο απουσίας βροχοπτώσεων είναι εδώ και η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Τις επόμενες ημέρες ο καιρός αλλάζει σημαντικά και η κακοκαιρία αναμένεται να δώσει μεγάλο όγκο νερού σε πολλές περιοχές της χώρας. Δεν αποκλείεται καθώς θα κατευθύνεται προς τις ακτές της Αφρικής να λάβει ακόμη και τροπικά χαρακτηριστικά, σχηματίζοντας μεσογειακό κυκλώνα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Στην Αττική, όπως ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης, σήμερα, σιγά-σιγά, τα σύννεφα θα αρχίσουν να πυκνώνουν και προς το απόγευμα θα δούμε βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως προς τα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού. Για τον νομό Αττικής τα δύσκολα ξεκινούν από σήμερα αργά το βράδυ μέχρι και την Τετάρτη. Τρίτη και Τετάρτη δηλαδή θα είναι οι πιο δύσκολες ημέρες για τον νομό Αττικής.

Ενισχύονται και οι βοριάδες και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς αργά το μεσημέρι, με μια τάση να πέσει ακόμα περισσότερο από τη νύχτα και στη συνέχεια.