Έρχεται νέα κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες – Πού θα χτυπήσει

Για ακόμα μία φορά αναμένεται να αλλάξει ο καιρός στην χώρα μας καθώς βρίσκεται προ των πυλών μία νέα κακοκαιρία.

Αλλαγή αναμένεται να παρουσιάσει από σήμερα, Τετάρτη 8/5 ο καιρός καθώς έρχεται νέα κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες, αφρικανική σκόνη και πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το σκηνικό θα είναι άστατο έως και το Σάββατο, ενώ ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός μιλώντας δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 την Τρίτη 7/5 επεσήμανε πως η αστάθεια θα είναι πιο έντονη στα κεντρικά και τα βόρεια, με αποτέλεσμα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε τα φαινόμενα αυτά, από σήμερα (Τετάρτη 7/5) το βράδυ αναμένεται να επεκταθούν στα δυτικά αλλά και την Κρήτη.

Επίσης, όπως ανέφερε o Γιάννης Καλλιάνος ο καιρός σήμερα θα είναι βροχερός καθώς θα σημειωθούν μπόρες, βροχές και καταιγίδες.

Η θερμοκρασία ωστόσο θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας μέχρι και τους 29 βαθμούς Κελσίου αλλά από αύριο, Πέμπτη ο υδράργυρος αρχίζει και παρουσιάζει πτώση.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΡΤ προς τις βραδινές ώρες επειδή θα έρθει ένα βαρομετρικό χαμηλό από τα ορεινά θα συννεφιάσει περισσότερο και θα έχουμε κάποιες βροχές στη δυτική Ελλάδα προς το βράδυ. Πέμπτη και Παρασκευή θα είναι δυο μέρες με άστατο καιρό. Θα έχουμε αρκετές βροχές, πιθανότατα και καταιγίδες, οι άνεμοι θα ενισχυθούν πάλι, η θερμοκρασία θα ξαναπέσει χαμηλά. Θα χαλάσει πάλι ο καιρός και κάποια μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια».

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται βαρομετρικό χαμηλό

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνει ότι αύριο, Πέμπτη αναμένεται ένα βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο με τη βοήθεια του αντικυκλώνα στα δυτικά της Ευρώπης, δεν αποκλείεται να κάνει αισθητή την κακοκαιρία σε συγκεκριμένες περιοχές.