Έρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Η Κυβέρνηση με συστηματικό τρόπο προετοιμάζει το έδαφος για την απαξίωση της ΔΕΗ.

Ήδη, το σκηνικό της απαξίωσης της ΔΕΗ από τη ΝΔ, είχε αρχίσει να διαμορφώνεται από τα τέλη του 2018, με στελέχη της σημερινής Κυβέρνησης να κάνουν δηλώσεις με αφορμή αρνητικά στοιχεία στα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης που προήλθαν από εξωγενείς παράγοντες και είχαν χαρακτηριστεί συγκυριακά από τη διοίκηση της ΔΕΗ.

Ο Κώστας Χατζηδάκης, επίσης, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, χαρακτήριζε τη ΔΕΗ «χρεοκοπημένη επιχείρηση», ενώ πριν τρεις μέρες δήλωσε ότι «η ΔΕΗ δεν έχει χρήματα ούτε να αγοράσει κολώνες».

Όλα αυτά τη στιγμή που επανέρχεται στην επικαιρότητα το σενάριο αυξήσεων στα τιμολόγια του οικιακού τομέα, με πρώτο βήμα την κατάργηση του πριμ για τους συνεπείς καταναλωτές που από την 1η Απριλίου είχε μειωθεί από 15% σε 10%.

Παράλληλα, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης των μισθών για τους 16.747 εργαζομένους στη ΔΕΗ που έχουν ήδη υποστεί πολλές περικοπές. Από την πλευρά του υπουργείου σημειώνεται με νόημα ότι το μισθολογικό κόστος το 2018 διαμορφώθηκε στα 790 εκατ. ευρώ και ότι ο μέσος όρος ηλικίας του προσωπικού υπερβαίνει τα 50 χρόνια.