Έρχονται ισχυρές καταιγίδες, λασποβροχές και χαλάζι – Καμπανάκι για κεραυνούς και ανέμους

Ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από σήμερα το μεσημέρι έως αργά αύριο το απόγευμα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και κατά τη διάρκεια της νύχτας κυρίως στη Χαλκιδική.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Πέμπτη στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής) καθώς και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (βορείως της Μυτιλήνης). Επίσης, θα επηρεαστεί η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η ανατολική Πελοπόννησος και ηΕύβοια.

Λόγω του γεγονότος ότι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα του Αιγαίου και των νοτιοανατολικών ηπειρωτικών θα είναι σχετικά αυξημένες, αναμένεται η κατά τόπους εκδήλωση λασποβροχών.

Συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή στις παράκτιες περιοχές λόγω των κεραυνών και των ισχυρών ριπαίων ανέμων που θα υπάρχουν σε κάποιες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν κατά τόπους τα 5 έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και αύριο δεν θα ξεπεράσει τους 30-32°C.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, η επιστροφή στο καλοκαίρι αναμένεται από την Παρασκευή και κυρίως από το Σαββατοκύριακο με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή άνοδο.