Έρευνα για ψευδή δημοσιεύματα ζητά η Εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη

Τη διενέργεια έρευνας για τις διαρροές στον Τύπο περί βουλεύματος που απορρίπτει την αίτηση ακυρότητας της ποινικής δίωξης σε βάρος της, ζητά η Εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη με έγγραφο της προς την ηγεσία του Αρείου Πάγου και τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου στο οποίο περιλαμβάνει βεβαίωση ότι το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο δεν έχει καν συνεδριάσει για την υπόθεση της.

Η Εισαγγελέας αναφέρεται σε συγκεκριμένα δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ, καθώς και σχετική ανάρτηση υπουργού, που επικαλούμενα πληροφορίες υποστήριζαν ότι εκδόθηκε απορριπτικό βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την αίτηση της.

Στο έγγραφο της η κ. Τουλουπάκη τονίζει ότι έχει λάβει υπηρεσιακή βεβαίωση στην οποία αναφέρεται πως έως σήμερα 31 Ιουλίου δεν έχει πραγματοποιηθεί διάσκεψη του Συμβουλίου που θα κρίνει την αίτηση της και συνακόλουθα σαφώς δεν έχει υπάρξει έκδοση βουλεύματος. Η εισαγγελέας χαρακτηρίζει ως “πολύ σοβαρό” το όλο θέμα και ζητά την πλήρη διερεύνηση επισημαίνοντας ότι “και στις ανθρώπινες αντοχές υπάρχουν όρια”.

Υπενθυμίζεται πως η Εισαγγελέας ζητά την ακύρωση της δίωξης της για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα που ασκήθηκε σε βάρος της με βάση την παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή που ερεύνησε με τον κ. Λάμπρο Σοφουλάκη χειρισμούς της στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis. Σκεπτικό της αιτούσας είναι ότι προηγήθηκε η παραγγελία του κ. Σοφουλάκη για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης και έτσι για την άσκηση δίωξης της έγινε ανάσυρση της δικογραφίας με παράνομο τρόπο εφόσον δεν προέκυψαν νεώτερα στοιχεία όπως απαιτεί ο νόμος.

Η αρμόδια Εισαγγελέας που κλήθηκε να υποβάλει πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έχει ζητήσει την απόρριψη της αίτησης Τουλουπάκη κρίνοντας πως δεν γεννάται κανένα ζήτημα χρονικής προτεραιότητας του κάθε πορίσματος, επειδή ήταν αυτόνομοι και ισότιμοι οι δύο αρεοπαγίτες στην έρευνα τους και επομένως με δικαίωμα αυτοτελούς κρίσης ο καθένας.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά με “buzzer beater” Μουζακίτη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Ισχυρός σεισμός 4,7 Ρίχτερ στις Κυκλάδες – «Πιθανή ηφαιστειακή δραστηριότητα από τις δονήσεις» λένε οι Τούρκοι σεισμολόγοι
5 Φεβρουαρίου, 2025
Κλειστοί δρόμοι στου Ζωγράφου – Έπεσαν λάδια στο οδόστρωμα
5 Φεβρουαρίου, 2025
Δώρο ζωής από τον μικρό Άγγελο – Πώς αντέδρασε ο 37χρονος λήπτης όταν έμαθε ότι είναι συμβατός
5 Φεβρουαρίου, 2025
Παρέμβαση Ρουβίκωνα στη Βουλή για τα Τέμπη: Σήκωσαν πανό που έγραφε «Συγκάλυψη»
5 Φεβρουαρίου, 2025
Συγκάλυψη και στο Ευρωκοινοβούλιο από Σοσιαλιστές, ΕΛΚ και Renew;
5 Φεβρουαρίου, 2025
Δυο διαδοχικοί σεισμοί 4,5 και 4,3 Ρίχτερ στις Κυκλάδες
5 Φεβρουαρίου, 2025
Διπλασιάζεται το όριο στον υποχρεωτικό εξωδικαστικό μηχανισμό – Έξι νέες πρωτοβουλίες για μείωση του ιδιωτικού χρέους
5 Φεβρουαρίου, 2025
Ζευγάρι στο Κερατσίνι μετέτρεψε σε αποθήκη ναρκωτικών το διαμέρισμα που διέμενε
5 Φεβρουαρίου, 2025
Piraeus WealthAdvisor: Νέα υπηρεσία της Πειραιώς για προσωποποιημένες επενδυτικές συμβουλές
5 Φεβρουαρίου, 2025