Έρευνα για τα περί εμπλοκής της Κύπρου στους βιασμούς

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, με την υπόθεση να φτάνει μέχρι και την Κύπρο.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο του ΣΙΓΜΑ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση ούτε υπήρξε οποιαδήποτε καταγγελία ή στοιχεία ότι υπάρχει τέτοιο κύκλωμα στην Κύπρο.

«Μετά από τα χθεσινά δημοσιεύματα και σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα, έχει ήδη σταλεί από χθες το πρωί έτοιμα στις ελληνικές αρχές από τις κυπριακές αρχές το συντομότερο δυνατό να μας ενημερώσουν αν υπάρχει κάτι που να εμπλέκει την Κύπρο στο κύκλωμα ή αν οποιοσδήποτε Κύπριος υπήκοος εμπλέκεται στο κύκλωμα. Έχουμε προχωρήσει άμεσα στην εξασφάλιση πληροφοριών από τις ελληνικές αρχές» ανέφερε ο κος Ανδρέου.

Επίσης ανέφερε ότι αναμένουν από τον κ.Ηλία Γκιώνη να τους δώσει τις πληροφορίες και τα δεδομένα που ο ίδιος κατέχει για να δουν τι ακριβώς προκύπτει.

«Υπήρχαν Κύπριοι στο εν λόγω πάρτι”
Ωστόσο, για ένα διεθνές κύκλωμα μαστροπείας και ναρκωτικών, στο οποίο εμπλέκονται και άντρες και γυναίκες και από την Κύπρο μίλησε ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς.

«Υπήρχαν Κύπριοι στο εν λόγω πάρτι και, επίσης, υπήρχαν κοπέλες που ήρθαν από την Κύπρο. Δεν είναι τοπικής εμβέλειας φαινόμενα, είναι διεθνή»

Ο ίδιος αν και δεν έχει αναλάβει την υπόθεση βιασμού της 24χρονης που κατήγγειλε ότι βιάστηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τη Voria, της παρέχει νομικές συμβουλές.

Όπως είπε «υπάρχουν διάφοροι ψαράδες που ψαρεύουν κορίτσια, τα οδηγούν εκεί που πρέπει να τα οδηγήσουν, δηλαδή στα κλαμπάκια εδώ και εκεί. Τζάμπα ποτά, μεγάλη ζωή, ωραία ζωή και μετά έρχεται η κόκα και μετά η εξάρτηση και η πορνεία».

Ο κ. Διαλυνάς πρόσθεσε ότι το ενδεχόμενο ύπαρξης διεθνούς κυκλώματος ερευνούν και οι αρχές μετά από εισαγγελική παρέμβαση, τονίζοντας ότι έχουν κινητοποιηθεί και οι κυπριακές αρχές, οι οποίες εξετάζουν παράνομες δραστηριότητες που σχετίζονται και με την Κύπρο.

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά των ελληνικών αρχών για απουσία αντανακλαστικών. «Θέλετε να ανοίξουν στόματα; Πώς θα ανοίξουν όταν τα αντανακλαστικά των ελληνικών αρχών δεν είναι γρήγορα; Όταν υπάρχει κοπέλα που απειλήθηκε μέσα στο τμήμα; Θα έρθει η άλλη με τέτοιο κλίμα και τέτοιες καθυστερήσεις να καταγγείλει βιασμό; Αστειεύεστε τώρα;», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν στέλνει επιστολή ο Γκιώνης
Αφού πρώτα μιλήσει με τον δικηγόρο του θα στείλει την επιστολή προς τον Αρχηγό Αστυνομίας ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης, μέσω της οποίας θα καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για την εμπλοκή Κυπρίων στην υπόθεση που αφορά κύκλωμα εμπορίας προσώπων που κρύβεται πίσω από τον βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Ο ακτιβιστής αναφέρει σε ανάρτησή του ότι τον έχουν προειδοποιήσει για συγκάλυψη, με τον ίδιο να αναφέρει ότι έχει φροντίσει ώστε τα στοιχεία που κατέχει να είναι σε ασφαλή χέρια σε περίπτωση που υπάρξει προσπάθεια αποσιώπησης.

Σύμφωνα με τον Ηλία Γκιώνη, το κύκλωμα που ναρκώνει και βιάζει νεαρές κοπέλες δρα και στην Κύπρο. Ο Κύπριος συνεργάτης του κυκλώματος, φέρεται να έστελνε αλλοδαπές γυναίκες στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι δεν έχει καμία πληροφορία ότι εμπλέκονται και Κύπριες.

Το άτομο αυτό σύμφωνα με τον ακτιβιστή ασχολείται από ναρκωτικά και τζόγο μέχρι στημένα παιχνίδια και εμπόρια ανθρώπων.

Εντός των ωρών αναμένεται επικοινωνία της Ιντερπόλ Λευκωσίας με την Ιντερπόλ Αθήνας για ενημέρωση, σε σχέση με την δράση του κυκλώματος στην Κύπρο.

ΠΗΓΗ sigmalive.com