Έρευνα Ράδιο Θεσσαλονίκη: Απαισιοδοξία και ταλαιπωρία λόγω FlyOver

Κακή εικόνα για το έργο του Flyover, απαισιοδοξία και αντίθεση για την κατασκευή του καταγράφεται από την πλειοψηφία των πολιτών που συμμετείχαν στη μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Interview για λογαριασμό του Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 σε δείγμα 4.101 ατόμων στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης την χρονική περίοδο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2024.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν πριν από λίγο στην ημερίδα διαλόγου, «Η ζωή μας με το Flyover», που διοργανώνει το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 στο Stage του Περιπτέρου 15 της ΔΕΘ στο πλαίσιο της έκθεσης Forward Green.

Το 58% των ερωτώμενων δεν συμφωνεί με την κατασκευή του Flyover, έναντι του 42% που συμφωνεί, ενώ παράλληλα το 54% εκτιμά ότι το έργο δεν θα βοηθήσει στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης.

Τεράστιο είναι το ποσοστό που φτάνει στο 83% όσων απαντούν πως το έργο του Flyover έπρεπε να ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση του Μετρό.

Ακόμη μεγαλύτερο είναι το ποσοστό (95%) όσων θεωρούν ότι η κατασκευή του έργου επιβαρύνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα, ενώ την ίδια στιγμή το 80% πιστεύει ότι το Flyover θα κάνει ακόμη πιο έντονο το πρόβλημα της έλλειψης θέσεων στάθμευσης.

Η έρευνα ακόμη αποτυπώνει πως οι περισσότεροι συμμετέχοντες έχουν υποστεί επιβάρυνση του χρόνου των καθημερινών μετακινήσεων τους πάνω από 45 λεπτά ημερησίως.

Ακολουθεί η έρευνα του Ράδιο Θεσσαλονίκη: