Εργκίν Αταμάν: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ευχαρίστησε για τη συνεισφορά μου στην ομαλότητα ανάμεσα στις δύο χώρες»

Ο Εργκίν Αταμάν βρίσκεται μόλις ένα χρόνο στην Ελλάδα, αλλά μετά τις επιτυχίες του με τον Παναθηναϊκό, η δημοφιλία του έχει εκτοξευθεί και ο ίδιος ο Τούρκος προπονητής μίλησε για την παρουσία του στην πατρίδα μας και την επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό TV100 της Τουρκίας, ο Εργκίν Αταμάν τόνισε ότι υπάρχει εκτίμηση προς το πρόσωπό του από όλους τους Έλληνες και υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον ευχαρίστησε για το ότι έχει φέρει τις δύο χώρες πιο κοντά.

Οι δηλώσεις του Αταμάν
Για το πρόβλημα με τη βίζα: «Το πρόβλημα με τη βίζα με πληγώνει πολύ. Η οικογένειά μου δεν μπορεί να έρθει στην Ελλάδα. Έχουν γραφτεί πολλές επιστολές. Είμαι ο Εργκίν Αταμάν και παρόλα αυτά με βάζουν στην ουρά για μια βίζα. Περιμένουν και μετά τα αιτήματα απορρίπτονται. Είναι τόσο δύσκολο να φτιάξεις κάποια κριτήρια γι’ αυτή την κατάσταση;»

Για τη σχέση του με τους Έλληνες: «Οι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι πολύ ζεστοί, με αγαπούν πολύ και μας εκτιμούν από την καρδιά τους. Είναι περήφανοι για εμάς που είμαστε Τούρκοι. Αυτό είναι πραγματική εκτίμηση».

Για τα ακουστικά στον 4ο τελικό: «Έγινε ένα ματς που ήμασταν 2-1 πίσω από τον Ολυμπιακό. Το φόρεσα σαν γούρι. Όταν το φόρεσα στο ματς της Φενερμπαχτσέ ήμασταν πίσω 2-1. Υπάρχουν πολλές προσβολές, ειδικά πριν το ματς. Τα φορούσα για να μην τα ακούω».

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Μετά από τον τελικό της Euroleague, ο γραμματέας του πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε αν είμαι διαθέσιμος. Εκείνη την ημέρα ήμουν στην παραλία από το πρωί μέχρι το βράδυ. Είδα το μήνυμα αργότερα, γύρω στις 6 το απόγευμα. Μισή ώρα αργότερα με κάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και με ευχαρίστησε. Με ευχαρίστησε που είμαι στη χώρα και για τη συνεισφορά μου στην ομαλότητα ανάμεσα στις δύο χώρες».

Για τη συνάντησή του με τον Ερντογάν: «Την ώρα που έτρωγα μεσημεριανό, έλαβα ένα μήνυμα ότι ο πρόεδρος ερχόταν στην πρεσβεία σε μισή ώρα και ότι ήθελε να με δει. Είχαμε μια πολύ ωραία συζήτηση με τον πρόεδρο. Είμαι ένας άνθρωπος του αθλητισμού χωρίς πολιτικές βλέψεις».

Για το αν πρότεινε τον Φατίχ Τερίμ: «Όχι, δεν τον πρότεινα. Στην Ελλάδα οι ομάδες του ίδιου συλλόγου σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ είναι ανεξάρτητες. Ίσως η δήλωση μου να προσλάβουν έναν Τούρκο προπονητή του οδήγησε σε αυτή την απόφαση».