Turkey's President Recep Tayyip Erdogan, talks during the opening ceremony of the second phase of the Trans-Anatolia pipeline that will carry natural gas from Azerbaijan to Europe, through Turkey, in Edirne, western Turkey, Saturday, Nov. 30, 2019. (Presidential Press Service via AP, Pool)

Ερντογάν «δείχνοντας» Ελλάδα: Μάς πρότειναν να βυθίζουμε τις βάρκες με τους πρόσφυγες

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση ακόμη από την Ευρώπη για τη δεύτερη δόση των 3 δις ευρώ για τους πρόσφυγες, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ενώ κατηγόρησε “φίλους της Δύσης’ ότι τρυπούσαν τα σκάφη των μεταναστών βυθίζοντας τα.

Μιλώντας στο Α’ Παγκόσμιο Φόρουμ για τους Πρόσφυγες που διεξάγεται στην Γενεύη, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι μόνο τα τελευταία 7 χρόνια, 20 χιλιάδες άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, έπεσαν θύματα “των τεράστιων κυμάτων της Μεσογείου”, προσθέτοντας ότι πίσω από αυτό που αποκαλείται σήμερα ‘προσφυγική κρίση’ υπάρχει ένα μεγάλο δράμα.

O Ερντογάν υπογράμμισε ότι «πολλοί φίλοι στη Δύση προτίμησαν να κοιτάζουν το προσφυγικό από το παράθυρο της ασφάλειάς τους και του συμφέροντος. Ακολούθησαν μία εντελώς λανθασμένη σκέψη που έλεγε ότι θα προστάτευαν την Ευρώπη από τα προσφυγικά κύματα με αγκαθωτά συρματοπλέγματα».

«Μάλιστα, ως λύση στη Μεσόγειο ήρθαμε αντιμέτωποι με προτάσεις, όπως βύθιση σκαφών με πρόσφυγες, που θα τις θυμόμαστε και θα ντρεπόμαστε. Τρυπούσαν τα σκάφη και τα βύθιζαν και έθαβαν τους ανθρώπους στα νερά της Μεσογείου» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος σε μια προσπάθεια να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Πηγή: KYΠΕ