Ερντογάν: Ελλάδα άνοιξε τα σύνορα!

Κρεσέντο προκλητικότητας από τον Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε και πάλι την Ελλάδα για έλλειψη ανθρωπισμού.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε συνεδριακό κέντρο, κάλεσε την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορα της, καθώς -όπως υποστήριξε- οι πρόσφυγες δεν έχουν σκοπό να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά να φύγουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

«Έι Ελλάδα! Απευθύνω έκκληση σε σας … ανοίξτε τις πύλες κι εσείς ώστε να απαλλαγείτε από αυτό το φορτίο», δήλωσε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Αφήστε τους να πάνε στις ευρωπαϊκές χώρες».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες κάνοντας λόγο για «πυρά και ξυλοδαρμό» γυναικών που αιτούνται άσυλο και βρίσκονται στα σύνορα.

«Κανένας δεν καταδικάζει τη δίωξη γυναικών που ζητούν άσυλο στα τουρκοελληνικά σύνορα, που πυροβολούνται ή ξυλοκοπούνται», ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Πρόσθεσε ακόμη ότι θα ταξιδέψει στο Βέλγιο τη Δευτέρα για συνομιλίες με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ελπίζω ότι θα επιστρέψω από το Βέλγιο με διαφορετικά αποτελέσματα», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Στο δρόμο προς την Ευρώπη οι γυναίκες και τα μικρά τους δεν αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα; Οι Έλληνες στρατιώτες με το να τρυπάνε τις βάρκες τους δεν εκθέτουν στο θάνατο μητέρες και παιδιά; Μπροστά σε όλα αυτά η Δύση τί κάνει, η καρδιά της δεν πονάει; Βγάζει άχνα; Αμφιβάλουμε για την ανθρωπιά όσων δεν λυγίζουν μπροστά σε αυτήν την εικόνα. Ένας ολόκληρος κόσμος γυρίζει την πλάτη του σε αυτή τη θέα μόνο και μόνο για να μη χαλάσει τη βολή του», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορώντας τη διεθνή κοινότητα ότι είναι μόνο λόγια και καθόλου πράξεις.