Ερντογάν για Γενοκτονία Αρμενίων: Ανάξιο λόγου το δημοψήφισμα από τη Βουλή των ΗΠΑ

Ερντογάν για Γενοκτονία Αρμενίων: Καμία αξία δεν έχει, σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ , το ψήφισμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ με το οποίο αναγνωρίζεται η γενοκτονία των Αρμενίων όπως αναφέρει το τηλεγράφημα του Reuters.

Ερντογάν για Γενοκτονία Αρμενίων: Η Βουλή, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, ενέκρινε με ψήφους 405 υπέρ έναντι 11 κατά το ψήφισμα αυτό που αναφέρει ότι είναι πολιτική των ΗΠΑ να μνημονεύουν ως γενοκτονία τη σφαγή 1,5 εκατΑομμυρίου Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μεταξύ 1915-1923.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Τουρκία εκλήθη σήμερα για εξηγήσεις και ζήτησε την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Άγκυρας για τη στρατιωτική της επέμβαση στη Συρία, μετέδωσε το Anadolu.

Ήδη από χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε ανάρτησή του στο Twitter, υποστήριξε ότι η Τουρκία απέτρεψε ένα «μεγάλο παιγνίδι» με την εισβολή της στη βορειοανατολική Συρία -χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις- ενώ έκρινε πως η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων είχε στόχο να παρθεί «εκδίκηση» για αυτή τη στρατιωτική επιχείρηση.

-Ad-