(Ahmad Al-Rubaye /Pool Photo via AP, File)

Ερντογάν: H Τουρκία δεν θα μείνει άπραγη σε ενδεχόμενο διαμελισμό της Συρίας

Για τις εξελίξεις στη Συρία μίλησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία της κουρδικής πολιτοφυλακής στα βορειοανατολικά της χώρας που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.

«Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε ορισμένους να ενθαρρύνονται από τις δυνάμεις στις οποίες στηρίζονται και να βάζουν φωτιά στην περιοχή», είπε, όπως μεταδίδει το ertnews. Μάλιστα, μίλησε για συντριβή τρομοκρατικών οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος και το κουρδικό PKK.

«Ως χώρα κάναμε πολύ μεγάλες θυσίες και η Τουρκία δεν θα μείνει άπραγη σε ενδεχόμενο διαμελισμό της Συρίας», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ανέφερε επίσης ότι «θα διευκολυνθεί η ασφαλής και συντεταγμένη επιστροφή των Σύρων που επιθυμούν τον επαναπατρισμό τους».

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή αναμένεται στην Άγκυρα ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Η απάντηση του Άκη Τσελέντη στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, μετά την παραίτησή του από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου
11 Φεβρουαρίου, 2025
Πάτρα: Στο νοσοκομείο τρεις 15χρονοι από ηλεκτρονικό τσιγάρο
11 Φεβρουαρίου, 2025
ΕΔΕ σε κρατικό ιατροδικαστή που χρηματίζονταν – «Μού έφαγε 21.000 ευρώ και είμαι 3,5 χρόνια στη φυλακή»
11 Φεβρουαρίου, 2025
Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 14χρονος βίασε τον 9χρονο ξάδελφό του – «Του έκλεινε το στόμα» λέει ο παππούς που τον έπιασε επ’ αυτοφώρω
11 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθη οικιακή βοηθός για κλοπή από σπίτι όπου εργαζόταν – Αφαίρεσε κοσμήματα και ασημικά ύψους 8.000 ευρώ
11 Φεβρουαρίου, 2025
Η Ρούλα Πισπιρίγκου ξέσπασε σε κλάματα όταν είδε το πανάκι της Ίριδας – «Καλή μάνα μπορεί να μην ήμουν, αλλά όχι δολοφόνος»
11 Φεβρουαρίου, 2025
Αγωνία για την 4χρονη που την απήγαγε ο πατέρας της – Νέα ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
11 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί στην Σαντορίνη: «Τίποτα το πρωτοφανές για την συχνότητα των δονήσεων» λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος
11 Φεβρουαρίου, 2025
Λάρισα: Το σχέδιο του μακελάρη – «Θα τον ξανακαλέσω χωρίς να πω ότι είναι πλαστές οι επιταγές»
11 Φεβρουαρίου, 2025
Παράταση της ρύθμισης οφειλών έως και 60 δόσεις στον δήμο Αθηναίων
11 Φεβρουαρίου, 2025