(Ahmad Al-Rubaye /Pool Photo via AP)

Ερντογάν: Η ισραηλινή επιθετικότητα στοχεύει την Τουρκία, θα αντισταθούμε με όλα τα μέσα

Η ισραηλινή επιθετικότητα στοχεύει την Τουρκία, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και προσέθεσε ότι για την πατρίδα και την ανεξαρτησία της η χώρα του θα αντιταχθεί σε αυτή την «κρατική τρομοκρατία» με όλα τα μέσα που διαθέτει.

«Ενώ το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα και τρομοκρατικές επιθέσεις στον Λίβανο, την ίδια στιγμή προσπαθεί με κάθε είδους προκλήσεις να παρασύρει τις χώρες της περιοχής στη φωτιά του», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι «μετά την Παλαιστίνη και τον Λίβανο, η ισραηλινή κυβέρνηση υποκινούμενη από την αυταπάτη της Γης της Επαγγελίας, θα βάλει στο στόχαστρο την πατρίδα μας. Η κατοχή, η τρομοκρατία και η επιθετικότητα είναι ακριβώς δίπλα μας. Απέναντί μας δεν έχουμε ένα κράτος που δεσμεύεται από το δίκαιο, αλλά μια δολοφονική αγέλη που τρέφεται με αίμα και ευδοκιμεί στην κατοχή».

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε επίσης ότι «η ισραηλινή επιθετικότητα περιλαμβάνει και την Τουρκία» και επέμεινε ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου έχει ένα όνειρο και μια ουτοπία που εκτείνεται μέχρι την Ανατολία. «Ενώ παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς τις επιθέσεις του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και τον Λίβανο, βλέπουμε επίσης καθαρά πώς το Ισραήλ θέλει να δημιουργήσει μικρούς δορυφόρους στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία χρησιμοποιώντας την αυτονομιστική οργάνωση ως πιόνι» υποστήριξε, αναφερόμενος στην παρουσία των κουρδικών αυτονομιστικών οργανώσεων PYD και ΡΚΚ, στον βορρά της Συρίας και του Ιράκ αντίστοιχα.

«Για την πατρίδα μας, το έθνος μας και την ανεξαρτησία μας, θα σταθούμε απέναντι σε αυτή την κρατική τρομοκρατία με κάθε μέσο που διαθέτουμε» συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, στην Αλεξανδρέττα, μέχρι τα σύνορα του Λιβάνου είναι 170 χιλιόμετρα, παρατήρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να προσθέσει ότι «με άλλα λόγια, η κατοχή, η τρομοκρατία και η επιθετικότητα είναι ακριβώς δίπλα μας» και ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται απέναντι στο Ισραήλ, όποιο κι αν είναι το κόστος».

«Προειδοποιώ το Ισραήλ με σαφήνεια, οι συνέπειες της χερσαίας επιχείρησής του στον Λίβανο δεν θα είναι παρόμοιες με τις προηγούμενες κατοχές του», είπε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς να διευκρινίζει ποιες θα είναι αυτές οι συνέπειες, συμπληρώνοντας πως «ενώ το παγκόσμιο σύστημα κλονίζεται ριζικά, το Κοινοβούλιο μας θα καθοδηγήσει τόσο τη χώρα μας όσο και τη γεωγραφία μας με αξιοπρέπεια, κοινή λογική και συναίνεση».

Επαναλαμβάνοντας τον παραλληλισμό που έκανε, πριν από μία εβδομάδα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, μεταξύ του Ισραηλινού πρωθυπουργού και του Χίτλερ, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επιπλέον: «Το κράτος του Ισραήλ, υπό την ηγεσία ενός επίδοξου Χίτλερ, ονόματι Νετανιάχου, έχει διαπράξει απερίσκεπτα όλα τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας μόνο τις τελευταίες 51 εβδομάδες. Γενοκτονία, σφαγές, ρατσισμός, διακρίσεις, παρενοχλήσεις, βιασμοί, βασανιστήρια, εθνοκάθαρση, δολοφονίες δημοσιογράφων, καταστροφή της ελευθερίας της έκφρασης, βομβαρδισμοί χώρων λατρείας, νοσοκομείων και σχολείων, όλα τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας έχουν διαπραχθεί επανειλημμένα.

Στα χέρια ενός δολοφονικού δικτύου μίσους, η Γάζα έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο στρατόπεδο εξόντωσης όπου 42 χιλιάδες αθώοι άνθρωποι έχουν σφαγιαστεί. Παρά την ντροπιαστική αυτή εικόνα για όλη την ανθρωπότητα, ορισμένες χώρες συνεχίζουν να στηρίζουν το Ισραήλ και να παρέχουν οικονομική ή στρατιωτική υποστήριξη. Κάποιες άλλες χώρες είναι δυστυχώς συνένοχες σε αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και σε αυτή τη θηριωδία, σιωπώντας. Αυτή τη σημαντική ημέρα, θα ήθελα να το πω ξεκάθαρα για άλλη μια φορά: το Ισραήλ θα σταματήσει αργά ή γρήγορα, ό,τι κι αν κάνει. Όπως ακριβώς ο Χίτλερ, που είδε τον εαυτό του σε μεγεθυντικό καθρέφτη, σταμάτησε, έτσι και ο Νετανιάχου θα σταματήσει με τον ίδιο τρόπο».

Ο Ταγίπ Ερντογάν έστρεψε τα βέλη του και κατά των ισλαμικών χωρών, που δεν αντιδρούν επαρκώς, όπως εκτιμά, κατά του Ισραήλ:

«Η σιωπή του ισλαμικού κόσμου, ιδιαίτερα των ηγετών του ισλαμικού κόσμου, των οποίων οι λαοί είναι μουσουλμάνοι, για την τρομοκρατία του Ισραήλ εναντίον των μουσουλμάνων και όχι των Παλαιστινίων θα παραμείνει ως ντροπή, ως ντροπή για αιώνες. Κοιτάξτε, το λέω αυτό σήμερα με βαριά καρδιά, με δάκρυα στα μάτια. Έχουν περάσει ακριβώς 360 ημέρες από τότε που ξεκίνησε η γενοκτονία του Ισραήλ εναντίον του λαού της Γάζας. Σαράντα δύο χιλιάδες αδελφοί μας μαρτύρησαν μπροστά στις κάμερες σε ζωντανές μεταδόσεις […] Ωστόσο, ούτε οι διεθνείς οργανισμοί, ούτε οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ούτε τα κράτη που εκπροσωπούν 2 δισεκατομμύρια μουσουλμάνους ενώθηκαν να δείξουν κοινή αντίδραση. Για 360 ακριβώς ημέρες, πόσο μάλλον για να αποτρέψουμε το Ισραήλ, πόσο μάλλον για να σταματήσουμε το Ισραήλ, δεν επιδείχθηκε ούτε καν μια κοινή στάση».

«Το Ισραήλ δεν επιτίθεται μόνο στη Γάζα, αλλά και στη Δυτική Όχθη, το Ιράν, την Υεμένη, τη Συρία και παραβιάζει κατάφωρα τις συμφωνίες με την Αίγυπτο. Συνιστώ ιδιαίτερα να γίνει η ανάγνωση σε αυτό το πλαίσιο των ενισχυμένων σχέσεων μας με την Αίγυπτο, το Ιράκ και της εντεινόμενης αναζήτησης διαλόγου με τη Συρία. Ενισχύουμε συνεχώς τους δεσμούς μας με τον τουρκικό κόσμο και τον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών με αυτή την αντίληψη. Ενισχύουμε την αποτροπή της χώρας μας με στρατηγικές κινήσεις στην αμυντική βιομηχανία, την ασφάλεια, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την εξωτερική πολιτική» είπε καταληκτικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Θρίλερ με τον θάνατο 31χρονης στις ΗΠΑ
1 Οκτωβρίου, 2024
Τροχαίο στο Γαλαξίδι – Νεκροί δύο ηλικιωμένοι μετά από μετωπική σύγκρουση
1 Οκτωβρίου, 2024
«Το παιδί είναι πολύ φοβισμένο», λέει μητέρα μαθητή που ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητές του
1 Οκτωβρίου, 2024
Σοκ! Αστυνομικός στραγγάλισε την έγκυο φίλη του
1 Οκτωβρίου, 2024
Δένδιας: Η Πολεμική Αεροπορία θα διαθέσει C-130 για τον απεγκλωβισμό Κύπριων από Λίβανο
1 Οκτωβρίου, 2024
Χαλκιδική: 66χρονος κακοποίησε σεξουαλικά τον 8χρονο ανιψιό του
1 Οκτωβρίου, 2024
Βιασμός 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη: Τι ισχυρίστηκε η νηπιαγωγός
1 Οκτωβρίου, 2024
Μέση Ανατολή: Live εικόνα από Ισραήλ, Λίβανο και Γάζα
1 Οκτωβρίου, 2024
Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Μάχη σε πέντε πύρινα μέτωπα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
1 Οκτωβρίου, 2024
Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ την Τετάρτη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
1 Οκτωβρίου, 2024