Ερντογάν: Πήρε θέση για το «πραξικόπημα»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέδωσε τις φήμες περί πραξικοπήματος στις “επιτυχίες” της Τουρκίας στην εξωτερική πολιτική και ιδιαίτερα στην ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και τη Συρία.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας είπε ότι ο “αποτελεσματικός του αγώνας” ενόχλησε την οργάνωση του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος θεωρείται από την Άγκυρα ο ‘εγκέφαλος’ της απόπειρας πραξικοπήματος το 2016.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, σε πρωινό γεύμα που παρέθεσε σε βουλευτές του ο Ερντογάν σχολίασε τη φημολογία περί πραξικοπήματος λέγοντας ότι “έπειτα από τον αποτελεσματικό αγώνα μας στην ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και τη Συρία, ο πολιτικός βραχίονας της FETΟ άρχισε να φέρνει στην επικαιρότητα φήμες περί πραξικοπήματος. Όταν κάνουμε κάποια πράγματα στο εξωτερικό, μέσα κάποιοι ταράσσονται. Κάποιοι προσπαθούν με τέτοιου είδους συζητήσεις να θέσουν εμπόδια στην Τουρκία και να αλλάξουν την ατζέντα. Αλλά εμείς θα συνεχίσουμε τον αποτελεσματικό μας αγώνα”.

“Η κατάσταση δεν μας προκαλεί ανησυχία. Όλοι οι αρμόδιοι θεσμοί είναι σε επαγρύπνηση”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας βάζοντας τέλος στη φημολογία την οποία απέδωσε σε σκοπιμότητες.

“Κάποιοι από έξω αλλά και κάποιοι από μέσα προσπαθούν να συκοφαντήσουν το στρατό και να αποσπάσουν την προσοχή των πολιτών με φήμες προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν υπάρχει πραξικόπημα. Δεν είναι φυσιολογικά όλα αυτά. Εκείνοι που βγάζουν αυτές τις φήμες το κάνουν σκόπιμα”, σημείωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Πηγή πληροφοριών: sigmalive.com