Ερντογάν σε Μακρόν: «Κοίταξε πρώτα τον εγκεφαλικό σου θάνατο»

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως τα σχόλια του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για το ΝΑΤΟ αντανακλούν μια «άρρωστη και ρηχή» κατανόηση και πως ο γάλλος πρόεδρος θα πρέπει «να πάει να κοιτάξει τον δικό του εγκεφαλικό θάνατο».

Σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν σχολίασε μια παρατήρηση που είχε κάνει νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Μακρόν λέγοντας πως το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε κατάσταση «εγκεφαλικού θανάτου», οπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Απευθύνομαι από την Τουρκία στον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και θα το ξαναπώ στο ΝΑΤΟ. Πήγαινε πρώτα να κοιτάξεις τον δικό σου εγκεφαλικό θάνατο».

«Αυτές οι δηλώσεις δεν ταιριάζουν παρά σε αυτούς του είδους σου που είναι σε κατάσταση εγκεφαλικού θανάτου», επέμεινε ο τούρκος πρόεδρος στην ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτές οι σφοδρές δηλώσεις έγιναν μετά τις επικρίσεις που εξέφρασε χθες, Πέμπτη, ο Μακρόν σχετικά με την επίθεση που εξαπέλυσε τον περασμένο μήνα η Τουρκία στη Συρία εναντίον κουρδικής πολιτοφυλακής που υποστηρίζεται από τις δυτικές χώρες.

Τα σχόλια του Ερντογάν ενισχύουν τις εντάσεις πριν από μια κρίσιμη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Στις 12:00 η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης, Άνθιμου προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου
15 Μαρτίου, 2025
Έως τους 26 βαθμούς ο υδράργυρος σε όλη τη χώρα, στους 30 βαθμούς θα φτάσει στη βόρεια Κρήτη – Έρχεται και η αφρικανική σκόνη
15 Μαρτίου, 2025
Σερβία: Συλλαλητήριο διοργανώνουν το Σάββατο οι φοιτητές στο Βελιγράδι – Επεισόδια και συλλήψεις το βράδυ της Παρασκευής
15 Μαρτίου, 2025
Ταχύτητα και αποτελεσματικότητα οι προτεραιότητες του πρώτου υπουργικού συμβουλίου
15 Μαρτίου, 2025
«Θρίλερ» με την εξαφάνιση γνωστής εικαστικού – Το κύκλωμα με τα κρυπτονομίσματα και η εταιρεία «φάντασμα» στην Πολωνία
15 Μαρτίου, 2025
Πόρτο Ράφτη: Τρόμος στα χέρια διαρρηκτών για δύο ηλικιωμένους – «Μη μιλήσεις καθόλου, αλλιώς σε σφάξαμε»
15 Μαρτίου, 2025
Βρέθηκε ο 20χρονος που είχε εξαφανιστεί από την Αθήνα – Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
15 Μαρτίου, 2025
Λάρισα: Επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα στο κέντρο της πόλης – Του επιτέθηκαν γιατί φορούσε μπλούζα ομάδας
15 Μαρτίου, 2025
Οργισμένος ιερέας έδιωξε πιστό από εκκλησία της Αθήνας επειδή χτύπησε το κινητό του
15 Μαρτίου, 2025
Μητσοτάκης για Moody’s: Παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι σε μεταρρυθμίσεις που προσελκύουν επενδύσεις
15 Μαρτίου, 2025