Ερντογάν σε Μητσοτάκη: «Καταφύγιο τρομοκρατών ο ΣΥΡΙΖΑ» – Η αντίδραση

«Ελπίζουμε να μην υπάρξει εγχώρια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της συζήτησης από τα κρίσιμα επίδικα που έθεσε από το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρουν κομματικές πηγές από την αξιωματική αντιπολίτευση σε μια πρώτη αντίδραση στις αναφορές του κ. Ερντογάν προς τον κ. Μητσοτάκη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε καταφύγιο τρομοκρατών» κατά τη χθεσινή τους συνάντηση.

«Η προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιάσει την Ελλάδα ως χώρα που δήθεν προστατεύει τρομοκράτες είναι διαχρονική, όπως πάγια είναι και η απάντηση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων σε αυτό το θέμα. Ελπίζουμε αυτή να δόθηκε και κατά τη χθεσινή συνάντηση από τον Πρωθυπουργό, που εμφανίστηκε να κρατάει ίσες αποστάσεις, λέγοντας πως η ένταση θα ξεπεραστεί εάν υπάρξει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές. Την ώρα μάλιστα που η μία μόνο πλευρά παραβιάζει συστηματικά το Διεθνές Δίκαιο και έχει το θράσος να καταγγέλλει την Ελλάδα και για δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατών όταν το εφαρμόζει», σημείωναν κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχιζαν: «Ελπίζουμε να μην υπάρξει εγχώρια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της συζήτησης από τα κρίσιμα επίδικα που έθεσε από το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ερντογάν σε Μητσοτάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει καταφύγιο τρομοκρατών

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Τουρκικής Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε πως περιμένει στήριξη από την χώρα μας στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας:

«Χτες το βράδυ κατά την συνάντηση μας με τον κύριο Μητσοτάκη είπαμε ‘Κοιτάξτε αυτά τα μέλη της DHKP-C, της PKK/YPG, της Φετουλαχιστικής Τρομοκρατικής Οργάνωσης (FETÖ) έρχονται συνέχεια σε σας και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το Κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εστία, το μέρος που καταφεύγουν. Επομένως περιμένουμε από σας να πάρετε θέση, περιμένουμε στήριξη. Να ξέρετε πως αυτή η στήριξη θα αυξήσει και την δική μας στήριξη προς εσάς» είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τούρκων δημοσιογράφων στο Λονδίνο.