Ερντογάν σε Πούτιν: Δεν αναγνωρίζουμε κανένα μέτρο που πλήττει την ακεραιότητα της Ουκρανίας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα, Τετάρτη, τον Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, ότι «η Τουρκία δεν θα αναγνωρίσει κανένα μέτρο που πλήττει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», σε συνέχεια της αναγνώρισης από τη Ρωσία των αποσχισθεισών περιοχών στη χώρα ως ανεξάρτητα κράτη, όπως αναφέρει η τουρκική προεδρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε στον Ρώσο ομόλογό του «ότι μια στρατιωτική σύγκρουση (στην περιοχή) δεν θα ωφελήσει κανένα», και επανέλαβε την πρότασή του να βοηθήσει στην επίτευξη λύσης, με την Άγκυρα σε ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα σε Μόσχα και Κίεβο.

Η προεδρία δεν διευκρίνισε τη διάρκεια της συνομιλίας μεταξύ των δύο ηγετών, σύμφωνα με τηλεγραφήματα των πρακτορείων Reuters και AFP.

Εξάλλου, ο Ερντογάν είπε ότι εκτιμά τη στενή συνεργασία του Πούτιν σε περιφερειακά ζητήματα και ότι θα ήθελε αυτή να συνεχιστεί.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος επανέλαβε την έκκλησή του για την επίλυση του θέματος μέσω διαλόγου, δήλωσε ότι είναι σημαντικό να έρθει η διπλωματία στο προσκήνιο και ότι (η Τουρκία) συνεχίζει την εποικοδομητική της στάση και στο ΝΑΤΟ», σημειώνεται στη συνέχεια της ανακοίνωσης της τουρκικής προεδρίας.

Υπενθυμίζεται πως η αναγνώριση των «δημοκρατιών» του Ντονμπάς από τον Πούτιν προκάλεσε αντιδράσεις και κυρώσεις από τις δυτικές χώρες. Ωστόσο η Τουρκία, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία και τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα, έχει καλές σχέσεις και με τις δύο και αντιτίθεται επί της αρχής στην επιβολή κυρώσεων, κατά τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα.

Νωρίτερα, ο Ερντογάν δήλωσε, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, ότι η Τουρκία δεν μπορεί να εγκαταλείψει τους δεσμούς με την Ουκρανία ή τη Ρωσία.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τραγωδία στην άσφαλτο στο Μεσολόγγι: Νεκρός ένας 27χρονος – Σοβαρά τραυματισμένος ένας 26χρονος
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αλεξάνδρα Νίκα: «Αρκεί μία κακή στιγμή για να ανατρέψει τα πάντα» – Το πρώτο μήνυμα μετά την παράσυρση στο Κολωνάκι
12 Φεβρουαρίου, 2025
Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Εξιχνιάσθηκε διάρρηξη με τη μέθοδο του «Ριφιφί» με λεία άνω των 4.000.000 ευρώ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ο καβγάς που προηγήθηκε της δολοφονίας του 59χρονου στην Πιερία – «Τον ρώτησα γιατί χάλασε τα χρήματα της βάφτισης»
12 Φεβρουαρίου, 2025
«Χρυσός» στο Ντουμπάι ο Γκαβέλας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ξανά μια στρατηγική πυξίδα στη βάση μιας διεκδικητικής εξωτερικής πολιτικής
12 Φεβρουαρίου, 2025
Χάρης Δούκας: «Τον Σεπτέμβριο η ανέγερση των κερκίδων του γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εχθρός της πατρίδας;
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σπαρτιάτες: Εξετάστηκαν στο Εκλογοδικείο οι προσφυγές κατά βουλευτών
12 Φεβρουαρίου, 2025