Ερντογάν: Βάρβαροι οι Ευρωπαίοι – Ετοιμάζουν σταυροφορία

Λάβρος κατά της Γαλλίας, του Εμανουέλ Μακρόν και της Ευρώπης εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκαλώντας βάρβαρους και δολοφόνους τους Ευρωπαίους, που ετοιμάζουν νέα σταυροφορία κατά του Ισλάμ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής του ομάδας και απαντώντας στο εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo, προσπάθησε για άλλη μια φορά να αναγάγει την αντιπαράθεση μεταξύ Τουρκίας – Γαλλίας όχι σε πολιτική ή προσωπική αλλά σε θρησκευτική. Είπε ότι αυτή η επίθεση που δέχεται ο ίδιος είναι παράλληλα επίθεση κατά του προφήτη Μωάμεθ και ότι ο στόχος δεν είναι ο ίδιος, αλλά οι μουσουλμανικές Aρχές.

«Δυστυχώς διάγουμε μια περίοδο που – ανάμεσα στους κυβερνώντες ειδικά στην Ευρώπη – οι ανοίκειες επιθέσεις εναντίον του Ισλάμ και του προφήτη μας εξαπλώνονται σαν καρκίνος.

Άκουσα ότι το περιοδικό στη Γαλλία, το οποίο είχε δημοσιεύσει πριν κάποιες άσχημες και ανήθικες γελοιογραφίες εναντίον του προφήτη μας, τώρα με μια καρικατούρα στο εξώφυλλό του στόχευσε εμένα. Δεν κοίταξα καν αυτού του είδους τις χυδαίες δημοσιεύσεις, που δεν ξέρω πού αποσκοπούν, όχι για να μη δω αυτή την καρικατούρα αλλά για να μην τους προσδώσω και κύρος. Άλλωστε, δεν έχω να πω τίποτα γι’ αυτούς τους ανέντιμους ανθρώπους που προσβάλλουν τον πολυαγαπημένο μου προφήτη», είπε για να καταχειροκροτηθεί από τους βουλευτές του για περίπου 40 δευτερόλεπτα.

«Η θλίψη και ο θυμός μου δεν οφείλονται στην ιταμή επίθεση εναντίον μου, αλλά στο ότι το ίδιο μέσο είναι πηγή ασέβειας προς τον Προφήτη μας, το οποίο γνωρίζουμε πολύ καλά. Και γνωρίζουμε φυσικά ότι στόχος τους δεν είμαι εγώ προσωπικά, αλλά οι αξίες που υπερασπιζόμαστε», πρόσθεσε, ενώ κατηγόρησε τους Ευρωπαίους για βάρβαρους και δολοφόνους.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Κεφαλογιάννη από Ευελπίδων: «Είμαι εδώ μόνο για τα παιδιά μου»
18 Οκτωβρίου, 2024
Συμπλοκή μαθητών στο ΕΠΑΛ της Βάρης – Στο νοσοκομείο 17χρονος
18 Οκτωβρίου, 2024
Κατζ σε Ερντογάν: «Πάρε πίσω τον βιαστή και δολοφόνο φίλο σου, Σινουάρ»
18 Οκτωβρίου, 2024
Επίδομα θέρμανσης: Οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις
18 Οκτωβρίου, 2024
ΑΣΕΠ 6Κ/2024: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τις 1.592 μόνιμες θέσεις
18 Οκτωβρίου, 2024
Επίδομα παιδιού: Ανοικτή η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις
18 Οκτωβρίου, 2024
Ταυτότητες – id.gov.gr: Ανοιχτή η νέα πλατφόρμα
18 Οκτωβρίου, 2024
Η ανάλυση του BBC για τον θάνατο του
18 Οκτωβρίου, 2024
Συνάντηση Κ. Αρβανίτη με τον Πρόεδρο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς
18 Οκτωβρίου, 2024
Αστυνομικός έπεσε θύμα κλοπής στο Μετρό
18 Οκτωβρίου, 2024