Ερωτήματα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για περιστατικό βίας θέτει η γραμματέας της Κ.Ο. του ΜέΡΑ 25 Φ. Μπακαδήμα

Απαντήσεις από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για περιστατικό βίας στο οποίο συμμετείχαν αστυνομικοί που συνόδευαν επίσημο πρόσωπο και είδε το φως της δημοσιότητας, ζητά με δήλωσή της η γραμματέας της Κ.Ο. του ΜέΡΑ 25, Φωτεινή Μπακαδήμα .

Η κ. Μπακαδήμα χαρακτηρίζει το περιστατικό ως «άλλο ένα συμβάν βίας από αστυνομικούς που χαίρουν μάλιστα ειδικών προνομίων ως συνοδοί ασφαλείας επισήμων, για το οποίο, σαφώς, δεν θα ενημερωθούμε ποτέ από τα επίσημα ΜΜΕ, καθώς η πλειοψηφία τους απολαμβάνει παροχές 20 εκατομμυρίων ευρώ».

Στην συνέχνεια θέτει το ερώτημα τι ενέργειες θα γίνουν για την άμεση διερεύνηση του περιστατικού και την απόδοση ευθυνών και αν θα γίνει πειθαρχικός έλεγχος των αστυνομικών που εμπλέκονται στη φύλαξη του συγκεκριμένου προσώπου ώστε να διερευνηθεί σε βάθος το περιστατικό συλλέγοντας όλες τις σχετικές με αυτό πληροφορίες Η κ. Μπακαδήμα τονίζει ότι «δεδομένου, μάλιστα, πως οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί αποτελούν προσωπικό ασφαλείας επίσημου προσώπου, ο ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει για ποιο πρόσωπο πρόκειται και αν αυτό το συμβάν έλαβε χώρα με την ανοχή του».