ΕΡΤ: Στα 20 εκατ ευρώ το κόστος της εθελουσίας εξόδου

Σαφή στρατηγική να επενδύσει σε πρόγραμμα και να μετατρέψει την ΕΡΤ1 σε πολυσυλλεκτικό κανάλι με δημοφιλή ψυχαγωγικό και αθλητικά προγράμματα καταστρώνει η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης.

Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζει προσεκτικά βήματα για να διαφυλάξει τη ρευστότητά της που απειλείται από άλλα παράλληλα πρότζεκτ όπως η εθελούσια έξοδος. Σύμφωνα τη Realnews το συνολικό κόστος της εθελουσίας υπολογίζεται ότι θα αγγίξει τα 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα αφορά μάξιμουμ 340 εργαζομένους ηλικίας από 58 έως 62 ετών ή όσους έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Για να μην «αποστραγγίξει» τα ταμεία της ΕΡΤ προκειμένου να πληρώσει το κόστος της εθελουσίας κάτι που θα έπληττε τη δυνατότητα επενδύσεων σε πρόγραμμα η διοίκηση σχεδιάζει να ζητήσει έναν κρίσιμο συμψηφισμό από το υπουργείο Οικονομικών. Πιο συγκεκριμένα η ΕΡΤ θα ζητήσει από τον μέτοχο το ποσό των 29 εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπεται στον τρέχοντα Προϋπολογισμό ως μέρισμα που επιστρέφεται στα δημόσια ταμεία να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά για τη χρηματοδότηση της εθελούσιας εξόδου. Αν το αίτημα γίνει δεκτό η εθελούσια θα προχωρήσει άμεσα με στόχο να ολοκληρωθεί έως το Πάσχα και αναλόγως τη συμμετοχή εργαζομένων που θα επιτευχθεί να καθοριστεί και ο αριθμός των προσλήψεων που θα γίνουν στη συνέχεια. Η ΕΡΤ επιθυμεί να διαφυλάξει το μπάτζετ για πρόγραμμα και επενδύσεις για να υλοποιήσει επιθετικές κινήσεις σε ανάθεση εξωτερικών και μεικτών παραγωγών αλλά και για αθλητικά δικαιώματα που θα βοηθήσουν στην άνοδο της τηλεθέασης της ΕΡΤ 1.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο εσωτερικό του Ραδιομεγάρου συζητείται επιστροφή της ΕΡΤ στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις με πρώτη στη λίστα το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στόχος είναι να επιστρέψουν στη δημόσια τηλεόραση και τα δικαιώματα της Εθνικής Ελλάδας.