Ερυθρά Ημισέληνος: Πάνω από 15.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Γάζα- Καταγγέλλει περισσότερους από 830 βασανισμούς ανηλίκων

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε χτες Πέμπτη ότι περισσότερα από 15.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου. Εξήγησε, μέσω του λογαριασμού της στην πλατφόρμα «Χ», ότι 15.103 παιδιά σκοτώθηκαν στον πόλεμοπου διεξάγεται για περισσότερους από επτά μήνες.

Οι δυνάμεις κατοχής, αναφέρει, συνέχισαν τις επιθέσεις τους κατά της Λωρίδας της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας 35.233 πολίτες και τραυματίζοντας άλλους 79.141.

Από την πλευρά της , η Defense for Children International επιβεβαίωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνεχίζουν να κακομεταχειρίζονται και να βασανίζουν τα παιδιά που συλλαμβάνουν με συστηματικό και ευρέως διαδεδομένο τρόπο, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Πρακτορείο Ειδήσεων Wafa.

Κατά την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου 2016 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, η Defense for Children International κατέγραψε 838 περιπτώσεις βασανιστηρίων Παλαιστίνιων παιδιών που συνελήφθησαν από τον ισραηλινό στρατό.

Το Παγκόσμιο Κίνημα προειδοποίησε ότι η συνεχιζόμενη πολιτική ατιμωρησίας και έλλειψης λογοδοσίας που απολαμβάνουν οι στρατιώτες κατοχής και η προηγούμενη γνώση τους ότι δεν θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους, όποιες κι αν είναι, τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις παραβιάσεις τους που αποτελούν απειλή για τις ζωές των Παλαιστινίων αμάχων, ιδιαίτερα των παιδιών.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 22-9: «Βούλιαξε» τον «αιώνιο» αντίπαλο στον τελικό και χρίστηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο των ανδρών
22 Φεβρουαρίου, 2025
«Πρεμιέρα» για τη συγκοινωνιακή αστυνομία με περισσότερους από 150 ελέγχους και τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Αμείλικτα τα ερωτήματα από τις καταγγελίες συγγενών για τον θάνατό του – «Είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Κινητοποιήσεις για τα Τέμπη σε συνοικίες της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη
22 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: O προεκλογικός αγώνας και τα σενάρια της επόμενης μέρας
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Ψάχνουν για απαντήσεις στη διαδρομή θανάτου 18 χιλιομέτρων του 39χρονου – Καταγραφικά και τοξικολογικές ρίχνουν «φως» στο μυστήριο
22 Φεβρουαρίου, 2025
Χαλκίδα: 22χρονη κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού – Τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για Τέμπη: Οι ερευνητές κάνουν λόγο για «αντικρουόμενα στοιχεία» – Παρουσιάζεται στις 27 Φεβρουαρίου
22 Φεβρουαρίου, 2025
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
22 Φεβρουαρίου, 2025
Μαρτυρία για τον Βασίλη Καλογήρου: Μπήκε με τρία άτομα σε ένα αυτοκίνητο – Τι ισχύει
22 Φεβρουαρίου, 2025