Εσωστρέφεια… x4 στο ΣΥΡΙΖΑ!

Σαν τη… Λερναία Ύδρα κάνουν την εμφάνισή τους τα κρούσματα εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα μετά το άλλο τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνουν πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει το 2015».

Τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας «οργώνει» την Ελλάδα, προκειμένου να προωθήσει το άνοιγμα και το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του κόμματους τροφοδοτούν με δηλώσεις τους την εσωστρέφεια.

Για του λόγου το αληθές, ας κάνουμε ένα… flashback σε δηλώσεις προηγούμενων ημερών:

Βούτσης: Δεν ήμασταν έτοιμοι για διακυβέρνηση το 2015

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης μίλησε στην παρουσίαση του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά με τίτλο «Εντός παρενθέσεως;» κάνοντας μία συνολική αναφορά στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Μεταξύ άλλων, ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε, όμως, και στο πόσο έτοιμος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την εξουσία τον Ιανουάριο του 2015.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «Ενώ ήμασταν προετοιμασμένοι παρά πολύ στα τρία χρόνια που ήμασταν αξιωματική αντιπολίτευση σε ψηφίδες προγραμματικές με πρωταγωνιστικό ρόλο του Γιάννη, που τον βλέπω μπροστά μου, αλλά και άλλων συντρόφων για το τι πρέπει να κάνουμε με τις ΕΠΕΚΕ, δεν τις ονομάζαμε τότε έτσι. Και με ένα δυναμικό με νέους συντρόφους που τότε έρχονταν με την εμπειρογνωμοσύνη τους, τα πτυχία τους να βοηθήσουν. Ενώ ήμασταν έτοιμοι για αυτά, ήμασταν πάρα πολύ μακριά από το να είμαστε έτοιμοι για διακυβέρνηση. Και ήμασταν επίσης μακριά από την οργάνωση της διακυβέρνησης. Είμαι ευθύς λέω ότι δεν υπήρχε σε κανένα υπουργείο, καμία οργάνωση βάσης ή οργάνωση μελών, όπως τα λέμε τώρα. Πουθενά σε κανένα υπουργείο σε κανένα μαζικό χώρο».

Κούλογλου: Δεν έπρεπε να εκβιάσουμε τις εξελίξεις το ’14 – Δεν ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε

«Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι να κυβερνήσουμε» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, λίγες ημέρες μετά τη δήλωση του Νίκου Βούτση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει το 2015, που προκάλεσε σάλο.

Μιλώντας στο One Channel, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «πρέπει να γίνει συζήτηση για τα αίτια της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ» και παραδέχτηκε πως «το 2015 δεν ήμασταν προετοιμασμένοι να κυβερνήσουμε. Το 2014 δεν έπρεπε να γίνει γίνει εκβιασμός των πολιτικών εξελίξεων. Έπρεπε ο Σαμαράς να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά. Πηγαίνοντας να εφαρμόσει το σκληρό μνημόνιο ή θα έπεφτε ή δεν θα έπεφτε και θα έχανε τις εκλογές στο τέλος του 2015. Ο Σαμαράς είχε πει ότι θα προκήρυσσε εκλογές νωρίτερα».

Δραγασάκης: «Ο Βούτσης είχε δίκιο για όσους αναζητούν την ουσία και όχι την ατάκα»

«Ο Νίκος Βούτσης είχε δίκιο για όσους αναζητούν την ουσία και όχι την ατάκα» αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υπουργός, Γιάννης Δραγασάκης, αναφορικά με τη δήλωση του τέως αντιπροέδρου της Βουλής, περί έλλειψης ετοιμότητας για την διακυβέρνηση της χώρας, το 2015.

Τσακαλώτος: Ήμασταν ανέτοιμοι να κυβερνήσουμε…

Σε «γραμμή» Βούτση και ο πρώην υπουργός Οικονομικών ο οποίος δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να πάρει τα ηνία της χώρας στην πιο κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης Ιστορίας της.

«Όταν αναλάβαμε την εξουσία, δεν είχαμε την απαραίτητη εμπειρία», είπε μεταξύ άλλων ο τέως υπουργός Οικονομικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.