«Εστίαση: Να ανοίξουν άμεσα καφέ και μπαρ»

Το άμεσο άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης, καφέ και μπαρ με την παράλληλη αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας ζητά από την πολιτεία το σωματείο BARECA, με σημερινή του ανακοίνωση. Το ΔΣ του σωματείου BARECA εκφράζει την κατηγορηματική

του αντίθεση με τους εκπροσώπους άλλων φορέων που υποστηρίζουν σε συναντήσεις τους με θεσμικούς και σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, ότι δήθεν “δεν υπάρχει πρόθεση από την πλευρά των επιχειρηματιών να ανοίξουν άμεσα τα καταστήματα του κλάδου”. Τουναντίον το σωματείο BARECA, μιλώντας καθημερινά με τα μέλη του και εκπροσωπώντας τα συμφέροντα χιλιάδων εργαζομένων στον κλάδο, θεωρεί ότι τα καταστήματα πρέπει να ανοίξουν άμεσα και να τεθεί ωστόσο στη διακριτική ευχέρεια των ιδιοκτητών το άνοιγμα ή μη των επιχειρήσεών τους με παράλληλη δυνατότητα αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων που παρέχει η κυβέρνηση σε όσες παραμείνουν κλειστές.

Το ΔΣ του σωματείου BARECA θεωρεί ότι για άλλη μια φορά “ο κλάδος αντιμετωπίζεται ως συνήθης ύποπτος για την υγειονομική κρίση υιοθετώντας τακτική δύο μέτρων και δύο σταθμών αναφορικά με τους όρους που θέτει η επιτροπή των λοιμοξιολόγων για την άρση των μέτρων του lockdown και σίγουρα συνεχίζει να ποινικοποιείται ο χώρος της εστίασης, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι τηρούν στο ακέραιο τα μέτρα ασφαλείας. Θα πρέπει να σταματήσει άμεσα η άδικη ισοπέδωση των επαγγελματιών και των χώρων εστίασης καθώς ο

κλάδος της εστίασης περιλαμβάνει επιχειρήσεις με εντελώς διαφορετική μεταξύ τους λειτουργία (εστιατόρια, καφέ, bars και clubs) και ποικίλα επιχειρηματικά μοντέλα λειτουργίας (μεγάλες μονάδες, μικρομεσαίες και μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις)”.

Εκπροσωπώντας μεγάλο μέρος της βαριάς βιομηχανίας που απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους και δίνει δουλειά σε προμηθευτές και συνεισφέροντας σημαντικά ποσά στα δημόσια έσοδα και τα ασφαλιστικά Ταμεία, το σωματείο BARECA ζητά άμεση συνάντηση με τους καθ ύλην αρμόδιους υπουργούς και τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα ιδιωτικών επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση προκειμένου να τους περιγράψει τα προβλήματα.

“Ζητούμε να δοθεί η δυνατότητα να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης για όσους επιχειρηματίες βρίσκονται λίγο πριν την καταστροφή και το λουκέτο και παράλληλα οικονομική στήριξη για όσους παραμείνουν κλειστοί. Για το σωματείο BARECA είναι σημαντικό να μπορούν να λειτουργήσουν και να παραμείνουν ζωντανές μικρές επιχειρήσεις καθώς είναι δεδομένο ότι θα αποτελεί κέρδος ακόμη και ένας εργαζόμενος να επιστρέψει στη θέση εργασίας του” τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

-Ad-