Ετοιμάζει «επίθεση» ο ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ: «Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι»

Σφοδρή επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά της Κυβέρνησης με αφορμή την ξεκάθαρη κομματικοποίηση της ΕΡΤ, στην οποία προορίζεται για Πρόεδρος ο πρώην επικεφαλής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Ζούλας.

Χθες, Δευτέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του ανέφερε: «Η απόφαση αυτή δεν πρέπει να εκπλήξει κανέναν. Ο κ. Μητσοτάκης αρχικά προχώρησε στην υπαγωγή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και της ΕΡΤ στο πρωθυπουργικό γραφείο. Σήμερα προχώρησε στο επόμενο βήμα. Ο διορισμός του κ. Ζούλα καταλύει κάθε δυνατότητα αντικειμενικής ενημέρωσης, ενώ παραπέμπει σε αυταρχικές αντιλήψεις για τον ευθύ έλεγχο της δημόσιας συχνότητας από το πρωθυπουργικό γραφείο».

Ωστόσο, στην Κουμουνδούρου είναι αποφασισμένοι, μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που απαιτείται για τον ορισμό Προέδρου στη δημόσια τηλεόραση, να αποτρέψουν την εξέλιξη. Τονίζεται, επίσης, ότι «ο ορισμός στη θέση του Προέδρου της ΕΡΤ του υπευθύνου Τύπου του πρωθυπουργού είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Οι κινήσεις και οι πράξεις του παραπέμπουν σε… Όρμπαν και όχι σε “Μένουμε Ευρώπη”».

Είναι σαφές ότι η επανέναρξη της λειτουργίας της Βουλής στις 22 Αυγούστου θα σηματοδοτήσει νέα σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης, αυτή τη φορά και για τη δημόσια τηλεόραση.

Πληροφορίες από News247.