Έτοιμο… για όλα το Πολεμικό Ναυτικό

Μήνυμα ισχύος και ετοιμότητας έστειλαν οι άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού, που συμμετέχουν σε μεγάλες ασκήσεις στην κεντρική και ανατολική Μεσόγειο. Τα πλάνα από τις φρεγάτες και τις πυραυλακάτους είναι πράγματι εντυπωσιακά, την ώρα που η Άγκυρα συνεχίζει απτόητη τις προκλήσεις στο Αιγαίο.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη οι συζητήσεις που διεξάγονταν στην Αθήνα για την επιλογή δραστηριοτήτων υλοποίησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Με πάνω από 30 πλοία και υποβρύχια, στο πλαίσιο δύο ασκήσεων και διεθνών επιχειρήσεων και ασκήσεων σε κεντρική και ανατολική Μεσόγειο, το Πολεμικό Ναυτικό στέλνει μήνυμα ισχύος.

Μια ισχύ που αναγνώρισε και ο Γάλλος υποναύαρχος, Μάρκ Ωσεντά, του Αεροπλανοφόρου «CHARLES DE GAULLE», που επισκέφθηκε τη Φρεγάτα «Ψαρά» που έχει ενταχθεί στην ομάδα μάχης του.

Η Τουρκία ωστόσο, συνεχίζει τις προκλήσεις στο Αιγαίο. Δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από Αγαθονήσι, Λειψούς, Κίναρο και δύο φορές πάνω από τους Αρκιούς.

Ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν και όταν συνάντησαν τα τουρκικά σημειώθηκαν δύο σκληρές εμπλοκές. Τουρκικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν 45 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Η Άγκυρα όμως δια στόματος Τσαβούσογλου κουνάει το δάχτυλο στην Αθήνα.

Άμεση ήταν η απάντηση του Νίκου Δένδια, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως η Ελλάδα είναι διαχρονικά και πάντοτε έτοιμη για μια έντιμη συνεννόηση στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Τη Δευτέρα, η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας θα βρίσκεται στην Αθήνα στο πλαίσιο της περεταίρω ενδυνάμωσης της ελληνογαλλικής στρατιωτικής συμμαχίας.