Ετοιμοι για μακελειό στο κέντρο της Αθήνας – Το «προφίλ» ληστή με το καλάσνικοφ

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο ανδρών, οι οποίοι μέσα σε πέντε μόλις λεπτά λήστεψαν μια τράπεζα στην οδό Μητροπόλεως, στην «καρδιά» της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση έχουν επιχειρήσει να σκιαγραφήσουν το «προφίλ» του ληστή με το καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν πρόκειται για αντιεξουσιαστή, δραπέτη φυλακών, ηλικίας 33 ετών, μετρίου αναστήματος, ο οποίος είναι μελαχρινός, γυμνασμένος και έχει τατουάζ στο αριστερό χέρι.

Παράλληλα, εξετάζεται και ο οπλισμός των ληστών που έφεραν μαζί τους πέρα του καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο MP5 και ένα 32αρι περίστροφο.

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ληστών με τα καλάσνικοφ

Έτοιμοι για όλα, οπλισμένοι σαν αστακοί και αποφασισμένοι να μην συλληφθούν είναι οι δυο επικίνδυνοι κακοποιοί που εισέβαλαν το πρωί της Τρίτης στην τράπεζα στην Μητροπόλεως σύμφωνα με την Αστυνομία που αναζητά το δίδυμο των ληστών, εξετάζοντας προσεκτικά το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του υποκαταστήματος.

Από τις έρευνες για τις οποίες ενημερώνεται και η αντιτρομοκρατική, οι αξιωματικοί της ασφάλειας έχουν καταλήξει ότι ο ένας από τους δύο δράστες είναι αντιεξουσιαστής, ο οποίος είναι βασικός ύποπτος και για άλλες ληστείες στην Αττική, όπως αυτή στη Μεταμόρφωση τον περασμένο Αύγουστο…

Καλάσνικοφ και… βερμούδες

Το μεσημέρι της Τρίτης οι δυο ληστές μπήκαν στην τράπεζα, στην πλάτη του ο ένας έχει στην πλάτη του ένα μπλε σακίδιο ενώ φορά και ένα τσαντάκι στην μέση.

Όπως φαίνεται σε νέες φωτογραφίες από το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας, ο ληστής έχει βγάλει τα γυαλιά ηλίου ενώ αφήνει ακάλυπτο το χαρακτηριστικό τατουάζ που έχει στο αριστερό του χέρι.

Με μάσκες αλλά χωρίς γάντια

O συνεργός του γνωστού αντιεξουσιαστη όπως φαίνεται στο υλικό από την κάμερα ασφαλείας απειλεί με ένα περίστροφο τον υπάλληλο της τράπεζάς.

Φορά ένα υφασμάτινο καπέλο, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν φορά γάντια για να μην αφήσει αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Ετοιμοι για μακελειό στο κέντρο της Αθήνας

Αρμόδιοι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση αναφέρουν πως οι δυο ληστές ήταν έτοιμοι για ένοπλη συμπλοκή εάν εντοπιζόταν με πληρώματα της ομάδας ΔΙΑΣ ή περιπολικά της Άμεσης Δράσης. Το γεγονός ότι αποφάσισαν να ληστέψουν τράπεζα στην καρδιά της Αθήνας δείχνει ότι ήταν αποφασισμένοι για όλα τα ενδεχόμενα.

Παρα τις δεκάδες προσαγωγές που έγιναν από διάφορά σημεία του λεκανοπέδιου οι δυο κακοποιοί κατάφεραν να διαφύγουν ενώ εξετάζεται σοβαρά το σενάριο το κρησφύγετο τους να βρίσκεται κοντά στην τράπεζα.