Έτσι έγινε η τραγωδία: Καρφώθηκε σίδερο στο κεφάλι του και θάφτηκε ζωντανός

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Σιδάρι, της Κέρκυρας, όταν ένας 50χρονος αλβανικής καταγωγής καταπλακώθηκε από μεγάλη ποσότητα χώματος, την ώρα που εργαζόταν σε εργοτάξιο.

Κατολίσθηση έθαψε ζωντανό το πρωί 50χρονο εργάτη, ο οποίος δούλευε μέσα σε πισίνα υπό κατασκευή ξενοδοχειακού συγκροτήματος, στην περιοχή Σιδαρίου. Το νέο εργατικό δυστύχημα έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εργασίας τους λόγω ελλιπών μέτρων ασφαλείας.

Το συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 π.μ., όταν κατά τη διάρκεια εργασιών θεμελίωσης, χώμα ύψους 3,5 μέτρων καταπλάκωσε τον 50χρονο.

Τον άτυχο άνδρα ανέσυραν νεκρό δυνάμεις της πυροσβεστικής που έσπευσαν να τον απεγκλωβίσουν.

Καρφώθηκε σίδερο στο κεφάλι του – Θάφτηκε ζωντανός

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, δήμου Βόρειας Κέρκυρας εξηγεί στο GRTimes πως έγινε το μοιραίο συμβάν, που στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου.

«Βρισκόταν μέσα στην πισίνα στο εργοτάξιο ξενοδοχειακού συγκροτήματος, σε βάθος τριών μέτρων και εκτελούσε εργασίες. Δίπλα στην πισίνα υπήρχε σκαπτικό μηχάνημα το οποίο συγκέντρωνε μεγάλη ποσότητα χώματος. Πιθανόν λόγω της βροχής το έδαφος κατέρρευσε και τα χώματα τον καταπλάκωσαν, τον έθαψαν κυριολεκτικά ζωντανό» ανέφερε.

Ο κ. Σκέμπρης εκτίμησε ότι πιθανόν ο θάνατος του εργάτη να ήταν ακαριαίος, καθώς όπως διευκρινίζει «την ώρα της κατολίσθησης καρφώθηκε ένα σίδερο στο κεφάλι του. Επιπλέον η ποσότητα του χώματος που τον πλάκωσε ήταν πολύ μεγάλη. Τον καταπλάκωσε ολόκληρο τριαξονικό φορτηγό με χώματα. Χρειάστηκε σκαπτικό μηχάνημα για τον απεγκλωβισμό του».

Ο αντιδήμαρχος ερωτηθείς κατά πόσο το εργοτάξιο πληρούσε τα πρωτόκολλα ασφαλείας για τους εργαζόμενους ανέφερε ότι είναι κάτι που δεν γνωρίζει.