Euroleague: Ο ανώτερος Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού

Το ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής της Euroleague ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να φεύγει με νίκη (78-71) από το άδειο λόγω πανδημίας ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Δίκαιη νίκη για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι θα μπορούσαν να νικήσουν με μεγαλύτερο σκορ.

Οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά φέτος στην Euroleague. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν ιδιαίτερα νωρίς και ήταν φανερό ότι ήταν ανέτοιμες. Σίγουρα στην πορεία θα δούμε περισσότερα και καλύτερα πράγματα κι από τις δύο. Ένα δεδομένο όμως που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει ανώτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό με αποτέλεσμα να έχει τη δυνατότητα να πάει καλύτερα φέτος.

Ξεκίνησε δυνατά, έδειξε από νωρίς ποιος ήταν το αφεντικό

Ο Ολυμπιακός όντας πιο έμπειρος και καλύτερος από τον Παναθηναϊκό ήθελε να στείλει από την αρχή το μήνυμα για το ποιος κάνει κουμάντο στο ματς. Μάλιστα τα κατάφερε, μπήκε πολύ δυνατά και θα λέγαμε ότι επέβαλλε το ρυθμό του.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα εκτέλεσε κατά γράμμα το πλάνο της, μπλόκαρε τα ατού του Παναθηναϊκού και με ηγέτη τον υπαρχηγό της, Γιώργο Πρίντεζη (17 πόντους) κατάφερε να προηγηθεί έως και με 15 πόντους (29-44). Ειδικότερα στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έβαλε 22 πόντους, για να δεχθεί στο δικό του μισό μόλις 12.

Το δεύτερο δεκάλεπτο κύλησε λίγο καλύτερα από άποψη επιθετικής ευστοχίας για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος βρήκε λύσεις κυρίως από τους Παπαπέτρου (14 πόντους) και Φόστερ (15 πόντους). Έτσι, κατάφερε να πετύχει 23 πόντους, όμως δεν μπόρεσε να περιορίσει τον Ολυμπιακό επιθετικά, με αποτέλεσμα να δεχθεί 22 πόντους και να πάει στ’ αποδυτήρια με -9.

Καλύτεροι στο δεύτερο μέρος οι πράσινοι, μίλησε η εμπειρία για τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε στην καλύτερή του επίδοση σ’ όλο το ματς στην τρίτη περίοδο και έδειξε ότι δεν πρόκειται να τα παρατήσει εύκολα. Οι πράσινοι θα μπορούσαν να ηττηθούν με πολύ μεγαλύτερη διαφορά βάση της εικόνας που βλέπαμε στο πρώτο μέρος, ωστόσο βελτιώθηκαν και μάζεψαν τη διαφορά από το -15…

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και σημερινά προγνωστικά στοιχήματος στο bet-on-arme.com