Europa League: 0-0 με τη Γρανάδα o ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερες και καλύτερες φάσεις στη Γρανάδα αλλά δεν σκόραρε, έχοντας δύο ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς.

Από τα πρώτα λεπτά οι Θεσσαλονικείς πατούσαν καλά, σίγουρα καλύτερα από τους Ισπανούς, χάνοντας την πρώτη καλή ευκαιρία στο 17′, όταν η κεφαλιά του Βαρέλα έφυγε λίγο άουτ. Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα είχε τον έλεγχο, ήταν συνεχώς μπροστά και στο 27′ άγγιξε το 0-1 αλλά η μπάλα πήγε στο κάθετο δοκάρι μετά την προβολή του Σβαμπ.

Η Γρανάδα προσπάθησε να αντιδράσει και έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της επιθετικά στο 32′ με το σουτ του Μαντσίτς που απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς, για να κλείσει το πρωτο ημίχρονο με νέα καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά στο 43′, με τον Ίνγκασον να παίρνει πρωτοβουλία, να μπαίνει στην περιοχή των γηπεδούχων και να κάνει το σουτ, το οποίο όμως ήταν άστοχο.

Το β’ μέρος, πάντως, δεν ήταν το ίδιο καλό για τους ασπρόμαυρους, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το δημιουργικό κομμάτι. Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα δεν μπορούσε να απειλήσει όπως στο πρώτο 45λεπτο, αλλά τουλάχιστον δεν κινδύνευε κιόλας, αφού μπορεί η Γρανάδα να ήταν βελτιωμένη στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού, αλλά όχι τόσο ώστε να βάλει δύσκολα στην ελληνική άμυνα.

Έτσι, τα λεπτά περνούσαν με τις δύο ομάδες να θέλουν αλλά να μη μπορούν και τελικά -αφού στο 84′ και στο 88′ οι Σφιντέρσκι και Ζίβκοβιτς δεν κατάφεραν να σκοράρουν- να μοιράζονται τα πάντα με το τελικό 0-0, το οποίο αφήνει ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση και για τις δύο ομάδες, με τη βαθμολογία να διαμορφώνεται ως εξής μετά την εκτός έδρας νίκη της Αϊντχόφεν επί της Ομόνοιας με 2-1: Γρανάδα 4, Αϊντχόφεν 3, ΠΑΟΚ 2, Ομόνοια 1.

Γρανάδα: Ρουί Σίλβα, Βαγιέχο, Γκερμάν, Ερέρα (59′ Μολίνα), Νέβα, Γκοναλόνς, Μίγια, Μαντσίτς, Αντόνιο Πουέρτα, Κένεντι (73′ Σόρος), Σουάρεθ (73′ Μοντόρο).

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Κρέσπο, Ροντρίγκο, Σβαμπ, Ντόουγκλας, Γιαννούλης, Αντρ. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (69′ Ελ Καντουρί), Τσόλακ (69′ Σφιντέρσκι).

-Ad-