Eurovision 2020: Απούσα η ΕΡΤ από την 1η συνάντηση λόγω κοροναϊού

Στις 13 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη η πρώτη συνάντηση των αρχηγών αποστολών των 41 ραδιοτηλεοπτικών φορέων που θα λάβουν μέρος στη φετινή Eurovision που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Σύμφωνα με το Eurovisionfun και Ogae Greece, η αρχηγός της Ελληνικής αποστολής Μαρία Κουφοπούλου, τελικά δεν θα ταξιδέψει στο Ρότερνταμ κι έτσι δεν θα παρευρεθεί στην 1η συνάντηση των αποστολών, όπου εκεί κατατίθενται οι επίσημοι φάκελοι όλων των συμμετοχών με τις λεπτομέρειες των τραγουδιών και της παρουσίασης.

Η κυρία Κουφοπούλου δήλωσε σχετικά: «Η ελληνική αποστολή δεν θα πάει. Δεδομένων των συνθηκών και για λόγους προφύλαξης αποφασίσαμε να μην πάμε στο Ρότερνταμ. Περιμένουμε οδηγίες για τον τρόπο επικοινωνίας. Μάλλον θα γίνει με live streaming. Ήταν μία απόφαση στην οποίαν ελήφθησαν υπόψη και οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ αλλά και άλλοι παράγοντες».

Έτσι η Ελλάδα γίνεται η τρίτη χώρα η οποία δεν θα παρευρεθεί σε αυτή τη συνάντηση, μετά την Σουηδία και το Ισραήλ, όπου θα λείπουν για τους ίδιους λόγους.