Eurovision 2020: Παρουσίαση Ελλάδας – Βαθμολογίες από σωματεία fans του διαγωνισμού

Μετρώντας αντίστροφα για τον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 16 Μαΐου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και με τις 41 χώρες τα τραγούδια τους, το newsique.gr παρουσιάζει όλες τις συμμετοχές, καθώς επίσης και την αξιολόγησή τους από δύο σωματεία fans της Ελλάδας, που ασχολούνται με το διαγωνισμό.

Κάνουμε, φυσικά, την αρχή με τη συμμετοχή της Ελλάδας! Η χώρα μας θα συμμετάσχει φέτος με το τραγούδι “SUPERG!RL”, ένα up tempo τραγούδι με έθνικ στοιχεία, που θα ερμηνεύσει η Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη), στις 14 Μαίου στον 2ο ημιτελικό.

Τη μουσική συνέθεσαν ο Δημήτρης Κοντόπουλος και οι ARCADE, όπως και τους στίχους, μαζί με την Αμερικανίδα Sharon Vaughn. Τη σκηνική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός, ενώ την ενδυμασία θα επιμεληθεί η Σήλια Κριθαριώτη.

Μια πολύ δυνατή λοιπόν ομάδα, με τεράστια εμπειρία και διακρίσεις στο διαγωνισμό και όχι μόνο, θα έχει στο πλευρό της η πολλά υποσχόμενη 17χρονη Stefania!

Ποια είναι η Stefania;

Η 17χρονη Ελληνικής καταγωγής Στεφανία Λυμπερακάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ολλανδία, όπου και διαμένει μόνιμα στην πόλη της Ουτρέχτης. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Στεφανία ήδη έχει πολλές δημόσιες και πετυχημένες εμφανίσεις, τόσο στο χώρο της μουσικής, όσο και της τηλεόρασης.

Ξεκίνησε το τραγούδι σε ηλικία 8 ετών. Η Στεφανία μεταξύ άλλων έχει συμμετάσχει στην Eurovision Junior το 2016 εκπροσωπώντας την Ολλανδία καταλαμβάνοντας την 8η θέση. Έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα 3 πετυχημένα single.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σκηνή της Ahoy Arena του Ρότερνταμ, που θα διεξαχθεί η φετινή Eurovision, η Στεφανία έχει βρεθεί ήδη 3 φορές, πραγματοποιώντας ισάριθμες sold out εμφανίσεις, ως guest, σε συναυλίες.

Το τραγούδι με το οποίο θα μας εκπροσωπήσει “SUPERG!RL” κατάφερε μόλις σε 4 ημέρες να ξεπεράσει τις 1.000.000 προβολές στο youtube!

Πως αξιολογούν την Ελληνική συμμετοχή τα Ελληνικά σωματεία των fans της Eurovision;

Ακολουθεί η βαθμολογία της συμμετοχής μας (με άριστα το 10) που μας έδωσαν οι συντακτικές ομάδες των Ogae Greece και Infe Greece:

  • Ogae Greece: 8.09
  • Infe Greece: 7.14