Eurovision 2020: «Θύμα» του κοροναϊού ο διαγωνισμός

Ο Κοροναϊός μπορεί να αποτελέσει απειλή για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2020 στο Ρότερνταμ.

Ενώ οι 41 χώρες συνεχίζουν να επιλέγουν τα τραγούδια και τους εκπροσώπους τους για τον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ο κοροναϊός (COVID-19) που έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες του κόσμου, «χτύπησε» και την EBU.

Παρόλο που στην Ολλανδία δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ταξιδιωτικός περιορισμός από και προς την χώρα, εντούτοις υπάρχει για όλα τα στελέχη της EBU, αφού ένας εργαζόμενος της βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό στη Γενεύη. Ο περιορισμός αυτός ισχύει για όλους τους εργαζόμενους της EBU καθώς και για τον Executive Supervisor της Eurovision Jon Ola Sand οποίος δεν θα παραστεί στη συνάντηση της 13ης Μαρτίου.

Για προληπτικούς λόγους δεν θα παραστούν η Σουηδία και το Ισραήλ. Οι εθνικές αποστολές της Ελλάδας και της Κύπρου θα δώσουν το «παρών» στη συνάντηση, εκτός απροόπτου.

Έτσι οι χώρες αυτές (Σουηδία, Ισραήλ) όπως και ο Jon Ola Sand θα συμμετάσχουν στη συνάντηση αυτή μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η συνάντηση αυτή είναι κρίσιμη και απαραίτητη (όπως κάθε χρόνο), καθώς σ’ αυτήν κατατίθενται οι επίσημοι φάκελοι όλων των συμμετοχών με τις τεχνικές λεπτομέρειες για την παρουσίαση επί σκηνής τον Μάιο. Επίσης πραγματοποιείται η πρώτη ενημέρωση για τις λεπτομέρειες και την πρόοδο του διαγωνισμού.