Εύα Καϊλή: Εδώ θα συναντήσει την κόρη της – Η πρώτη αντίδρασή της

Το πράσινο «φως» έδωσαν οι Βέλγοι, ώστε η Εύα Καϊλή να δει το παιδί της στις φυλακές Χάρεν, όπου κρατείται από τις 9 Δεκεμβρίου.

Η πρώτη αντίδραση της Ελληνίδας ευρωβουλευτή και ο χώρος της φυλακής που θα συναντήσει την κορούλα της.

«Λύγισε» η Εύα Καϊλή όταν άκουσε ότι θα δει επιτέλους την 23 μηνών κορούλα της Αριάδνη. Η συνάντηση μητέρας και κόρης έχει προγραμματιστέι για αύριο, ανήμερα των Θεοφανείων και θα είναι η πρώτη φορά που θα δει την κόρη της από την ημέρα της σύλληψης της.

Όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η πολυαναμενόμενη συνάντηση που θα διαρκέσει τρεις ώρες, θα πραγματοποιηθεί σε έναν χώρο που θυμίζει περισσότερο τάξη για μικρά παιδιά, με ζωγραφιές στον τοίχο, τραπεζάκια και καρεκλάκια.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έχει να δει το παιδί της 27 ημέρες, όταν έγινε η σύλληψή της. Τη μικρή θα πάει στις φυλακές του Χάρεν ο παππούς της, πατέρας της κ. Καϊλή.

Η Εύα Καϊλή έμαθε αργά χθες το βράδυ την απόφαση της διεύθυνσης της φυλακής να δει τελικά το παιδί της. Το πρωί επικοινώνησε με τους δικηγόρους της τόσο στο Βέλγιο, όσο και την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Μιχάλης Δημητρακόπουλο, η κ. Καϊλή ξέσπασε σε αναφιλητά όταν πληροφορήθηκε την ευχάριστη είδηση:

«Σήμερα το πρωί μου το είπε. Eίναι η πρώτη φορά που την άκουσα με αναφιλητά χαράς να μου μιλάει πώς θα καταφέρει να πείσει τους υπαλλήλους να δει την κορούλα της περισσότερο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Η Εύα Καϊλή προς το παρόν δεν πείθει τον Εισαγγελέα Μισέλ Κλεζ για να την αφήσει ελεύθερη πριν την επόμενη ακρόασή της.

Έχει δώσει ήδη τρεις καταθέσεις με τις αρχές να εστιάζουν στην πρώτη, όπου έδωσε ονόματα και προσπάθησε να εξηγήσει γιατί μετά τη σύλληψη του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι τηλεφωνούσε πανικόβλητη σε Παντσέρι και δύο ακόμα ευρωβουλευτές, τον Μαρκ Ταραμπέλα και τη Μαρί Αρίνα.

Όλοι τους είναι εμπλεκόμενοι και ερευνώνται για το Qatargate από τις βελγικές αρχές. Το ερώτημα είναι γιατί τηλεφωνούσε σε αυτά τα πρόσωπα;

Από την πλευρά της, η ευρωβουλευτής Μαρί Αρίνα φέρεται να είπε για το τηλεφώνημα της Εύας Καϊλή:

«Ναι με κάλεσε. Ήμουν σε ένα συνέδριο και δεν καταλάβαινα τι μου έλεγε. Της είπα να μείνει ήρεμη και να περιμένει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Υποθέτω ότι ήταν πανικόβλητη και γι’ αυτό επιχείρησε να προσεγγίσει τους Βέλγους συναδέλφους της».

Δημοσιογράφος της Le Soir υποστήριξε ότι επικοινώνησε με την κ. Αρίνα η οποία τους είπε: «Ναι επικοινώνησε. Δεν κατάλαβα πολλά εκείνη τη στιγμή αλλά η Εύα Καϊλή με πήρε τηλέφωνο στο κινητό μου. Μου έλεγε για τον Παντσέρι, δεν κατάλαβα τι μου έλεγε και η επικοινωνία σταμάτησε εκεί”», ισχυρίστηκε δημοσιογράφος της Le Soir.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Χάρης Δούκας: «Τον Σεπτέμβριο η ανέγερση των κερκίδων του γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εχθρός της πατρίδας;
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σπαρτιάτες: Εξετάστηκαν στο Εκλογοδικείο οι προσφυγές κατά βουλευτών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Συμφωνία για συνάντηση μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Πούτιν: «Ξεκινούν άμεσα οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ν. Κεραμέως: Τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων επεκτείνονται και στον Δήμο Αμοργού
12 Φεβρουαρίου, 2025
Love is in the… pizza: limited edition γεύσεις & προσφορές από τη l’artigiano για τον Άγιο Βαλεντίνο
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Θέμα χρόνου το πόρισμα των πραγματογνωμόνων για τα νέα βίντεο από την τραγωδία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Νέος σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αμοργό
12 Φεβρουαρίου, 2025
Νεκρός μέσα στην καμπίνα του φορτηγού του βρέθηκε 57χρονος στη Θεσσαλονίκη
12 Φεβρουαρίου, 2025
«Σε 45 λεπτά ενδεχόμενο τσουνάμι θα φτάσει στην Τουρκία» – Τι λέει ο Παπαδόπουλος για τους σεισμούς στη Σαντορίνη
12 Φεβρουαρίου, 2025