ΕΒΕΑ και ΓΣΕΒΕΕ: Τι είπαν στην τηλεδιάσκεψη με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ως Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών θεωρούμε θετικά τα μέτρα στήριξης στις επιχειρήσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση προς τις επιχειρήσεις. Απαιτείται όμως συνεχής παρακολούθηση της αγοράς».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος στη σημερινή τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και την τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου και τον τομεάρχη Οικονομίας, Νίκο Παππά.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθάς εξέφρασε την ανησυχία του για τις βαθιές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη αποσαφήνισης και διεύρυνσης των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Με βάση αυτή την αναγκαιότητα», τόνισε ο κ. Καββαθάς, «η ΓΣΕΒΕΕ πρότεινε σήμερα μία σειρά από συμπληρωματικά μέτρα σε εκείνα που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση για την προστασία των ελευθέρων επαγγελματιών και των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Θεωρούμε ότι τα μέτρα αυτά θα λειτουργήσουν υποβοηθητικά για την διατήρηση ενός ελαχίστου επιπέδου βιωσιμότητας των επιχειρήσεων που είναι απαραίτητο και για την διατήρηση των θέσεων απασχόλησης. Το εισόδημα, κυρίως των αυτοαπασχολούμενων, των ΕΒΕ και των πολύ μικρών επιχειρήσεων, βασίζεται ως επί των πλείστων στην καθημερινή τους λειτουργία και δραστηριότητα, τόσο για την προσωπική τους επιβίωση όσο, και για την δυνατότητα τους να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Οι προτάσεις αφορούν κατ’ αρχάς στις επιχειρήσεις που αναστέλλουν τη λειτουργία τους με εντολή της κυβέρνησης και πρέπει να επεκταθεί σε όλες τις επιχειρήσεις που άμεσα ή έμμεσα πλήττονται από τις συνέπειες της εξάπλωσης της πανδημίας».

-Ad-