Έβελυν Σιούπη: Πέθανε σε ηλικία 61 χρονών η ενδυματολόγος του «Ντόλτσε Βίτα»

Απέραντη θλίψη στον κόσμο της τηλεόρασης, του θεάτρου και του κινηματογράφου προκάλεσε η είδηση θανάτου της ενδυματολόγου Έβελυν Σιούπη.

Η είδηση του θανάτου της σπουδαίας ενδυματολόγου της τηλεόρασης Έβελυν Σιούπη, που έβαλε το λιθαράκι της στις επιτυχίες «Το δις εξαμαρτείν» και «Ντόλτσε Βίτα», έγινε γνωστή σήμερα (05.08.2024).

Η διάσημη ενδυματολόγος άφησε την τελευταία της πνοή στα 61 της χρόνια, χωρίς να έχουν μαθευτεί περισσότερες πληροφορίες.

Το βιογραφικό της
Η Έβελυν Σιούπη, γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Το 1983 βρέθηκε στο Λονδίνο όπου και σπούδασε στο London College of Fashion. Παρέμεινε εκεί έως και το 1985. Μετέπειτα συνεργάστηκε με κορυφαία πολιτιστικά ιδρύματα και θέατρα της χώρας όπως το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Εθνικό Θέατρο και το ιστορικό Θέατρο Αμόρε.

Οι δημιουργίες της στο θέατρο αγαπήθηκαν πολύ και συνεργάστηκε με πλήθος κορυφαίων καλλιτεχνών όπως: Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, Σταμάτη Φασουλή, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, Κώστα Αρζόγλου, Κώστα Μπάκα, Φωκά Ευαγγελινό, Βασιλική Ανδρίτσου, Γιάννη Δαλιανίδη, Στέφανο Λαζαρίδη, Μίνω Βολανάκη, Κωνσταντίνο Γιάνναρη.

Τα έργα στα οποία εργάστηκε ήταν: «Ο Έβρος απέναντι» των Θ.Παπαθανασίου και Μ.Ρέππα, «Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης» του Αυστρο – ούγγρου θεατρικού συγγραφέα Έντεν φον Χόρβαρτ, «Ποια Ελένη;» των Θ.Παπαθανασίου και Μ.Ρέππα, «Αττική οδός» των Θ.Παπαθανασίου και Μ.Ρέππα, «Άντρες έτοιμοι για όλα» των Θ.Παπαθανασίου και Μ.Ρέππας, «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε» του Γάλλου συγγραφέα Ρομπέρ Τομά, «Πριν το Χάραμα» των Θ.Παπαθανασίου και Μ.Ρέππα, «Το σπάταλο τερατάκι» της Κατερίνας Μαρκαδάκη.

Το 2003 κέρδισε το Βραβείο Ενδυματολογίας για το «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» των Θ. Παπαθανασίου και Μ.Ρέππα ενώ 4 χρόνια αργότερα τιμήθηκε με το Βραβείο Ενδυματολογίας για το «Τσινετσιτά» και πάλι των Θ.Παπαθανασίου και Μ. Ρέππα.

Η Έβελυν Σιούπη αναφορικά με την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, έβαλε την ενδυματολογική της υπογραφή στις σειρές: «Το δις εξαμαρτείν», «Ντόλτσε Βίτα», «Δύο ξένοι», «Safe Sex» και «Μικρές αμαρτίες» καθώς και σε ταινίες όπως «Αυστηρώς κατάλληλο», «Σούλα Έλα Ξανά», «Οξυγόνο», «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο», «Safe Sex».