Εύοσμος – Φονικό: Από την κόρη κατά βάση τα θανατηφόρα πλήγματα

Μητέρα και κόρη ομολόγησαν τη δολοφονία του πατέρα στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, ένα έγκλημα που έγινε εν βρασμώ ψυχής, όπως είπε ο δικηγόρος τους Ιάκωβος Ψωμιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον ίδιο ήταν η κόρη αυτή που «κατά βάση επέφερε τα πλήγματα» στον 49χρονο.

Περιγράφοντας τη στιγμή του εγκλήματος είπε πως έγινε μόλις η γυναίκα πληροφορήθηκε την κακοποίηση της κόρης της από τον πατέρα της. «Εκείνο που οδήγησε στη δολοφονία ήταν η αποκάλυψη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο συνήγορος.

Στάθηκε επίσης και στην κακοποίηση που είχε υποστεί η 46χρονη από τον εν διαστάσει σύζυγό της, αφού, όπως είπε, υπάρχουν και στοιχεία ότι είχε στο παρελθόν φιλοξενηθεί σε ξενώνες για κακοποιημένες γυναίκες.

«Έχει περάσει πολλά», ανέφερε για το παρελθόν της γυναίκας.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η γυναίκα επέστρεψε στον άνδρα που την κακοποιούσε, αφού είχε χωρίσει από αυτόν και είχε κάνει ένα παιδί με άλλον άνδρα, τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν να αναμένουμε από το θύμα ενδοοικογενειακής βίας να περιμένουμε να σκέφτεται όπως εμείς».

Περιέγραψε δε μία κατάσταση κατά την οποία η 46χρονη κυριεύονταν από «έντονη ψυχολογική ανασφάλεια, οικονομικό και ιατρικό πρόβλημα».