Ευρεία διυπουργική σύσκεψη για τον καύσωνα «Κλέων» – Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός

Διυπουργική σύσκεψη εν όψει της έλευσης του καύσωνα «Κλέων» συγκαλεί σήμερα στις 11 το πρωί η ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός ενόψει της επέλασης του καύσωνα, που αναμένεται να μας ταλαιπωρήσει για ένα δεκαήμερο, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Ο καύσωνας «Κλέων» βρίσκεται προ των πυλών και όπως αναφέρει η ΕΜΥ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 43 βαθμούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος με δηλώσεις του στο CNN Greece έκανε λόγο για έναν «από τους πιο ισχυρούς καύσωνες που έχουμε ζήσει τα τελευταία 20 χρόνια».

Όπως έγινε γνωστό, σήμερα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης για τον καύσωνα και κατόπιν θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, καθώς και οι ΓΓ Δημόσιας Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ελένη Γιώτη και ο Γενικός Διευθυντής Διεύθυνσης Υγείας του Υπουργείου Εργασίας Κωνσταντίνος Αγραπιδάς.

Επιπλέον θα μετέχουν, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, ο Διοικητής της ΕΜΥ Ταξίαρχος Μπαρσάκης Σπυρίδων, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνιος Αυγερινός.

Ανάλογη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και στο υπουργείο Εργασίας και αναμένονται σύντομα οδηγίες για τους εργαζόμενους που θα απασχοληθούν τις ημέρες του καύσωνα.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Υεμένη: Ο ισραηλινός στρατός έπληξε στόχους των Χούθι στη Χοντάιντα (video)
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Le Parisien: Ο Ιρανός κατάσκοπος που «κάρφωσε» στο Ισραήλ τη θέση του Νασράλα
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Άγιοι Ανάργυροι: Ραγίζει καρδιές η μητέρα της δολοφονημένης Κυριακής Γρίβα – «Η ζωή μου έχει σταματήσει στην 1η Απριλίου»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Πτώσεις δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων – Σε επιφυλακή δήμοι και Πυροσβεστική Υπηρεσία
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον εβδομαδιαίο απολογισμό του Πρωθυπουργού: «Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη πρέπει να λάβει σύντομα τέλος»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Μήνυμα 112 για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο στην περιοχή Ροζενά – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Θρήνος για το 19χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του από την ανατροπή μηχανήματος – Εσπευσμένη διακομιδή του 20χρονου συνεπιβάτη στο ΠΑΓΝΗ
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Καταρρακώθηκα ως άνθρωπος για όλα όσα με κατηγορούν – Έχω στα χέρια επιστολές «συγγνώμης»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Χειροπέδες σε 20χρονο που ξυλοκόπησε την 17χρονη σύντροφό του στην Κοζάνη – Μεταφέρθηκε με τραύματα στο νοσοκομείο
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Ρέθυμνο: Χωρίς τις αισθήσεις του χειριστής μηχανήματος μετά από εκτροπή εκσκαφέα
29 Σεπτεμβρίου, 2024