«Ευρωπαϊκός κατώτατος μισθός και εργασιακά δικαιώματα στο προσκήνιο»: Συνάντηση του Κώστα Αρβανίτη με εκπροσώπους της Αλβανικής κοινότητας

Ο ευρωπαϊκός κατώτατος μισθός και το αίτημα για κατοχύρωση των ίδιων δικαιωμάτων για όσους/ες εργάζονται στην Ελλάδα, και βέβαια τα ζητήματα που απασχολούν την Αλβανική κοινότητα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ/The Left και μέλος των Επιτροπών Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) και Απασχόλησης & Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) Κώστας Αρβανίτης με εκπροσώπους της αλβανικής διασποράς και αλβανικών συλλόγων στην Ελλάδα την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024.

Στη συνάντηση ο Κ. Αρβανίτης τόνισε την επιτακτική ανάγκη να εναρμονιστεί η Ελλάδα με την οδηγία για τον ευρωπαϊκό κατώτατο μισθό, αλλά και να σταματήσει το ράλι των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, καθώς εδώ καταγράφονται οι υψηλότερες τιμές σε σχέση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες και μάλιστα χώρες με πολύ υψηλότερους μισθούς. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/The Left έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα εργασιακά θέματα και συγκεκριμένα στην κατοχύρωση των ίδιων δικαιωμάτων για όσες και όσους εργάζονται στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από εθνικότητα, ηλικία, φύλο και οποιοδήποτε άλλο απαράδεκτο διαχωρισμό για ανθρώπους που παράγουν το ίδιο έργο.

Στην συνάντηση αναπτύχθηκαν τα θέματα που απασχολούν και ταλαιπωρούν την αλβανική κοινότητα στην Ελλάδα για τριάντα και πλέον χρόνια.

Ένα από τα κορυφαία ζητήματα που συζητήθηκαν είναι η Ιθαγένεια και η πολιτογράφηση. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες τρίτων χωρών, ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις, ενώ περνάνε επιτυχώς της Εξετάσεις Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (Π.Ε.Γ.Π), στο τελευταίο στάδιο απορρίπτονται σωρηδόν από το αυστηρό οικονομικό κριτήριο.

Επίσης συζητήθηκε το ζήτημα των συντάξεων καθώς στην χώρα μας ισχύουν δυο μέτρα και δυο σταθμά, το θέμα της αφομοίωσης των Αλβανών που ζουν και εργάζονται πολλά χρόνια στην Ελλάδα, το εργατικό δίκαιο και η οικογενειακή επανένωση

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Konstantin Zulleku – αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αλβανικών Συλλόγων της Ελλάδας, ο Ilias Zero – πρόεδρος της Ένωσης Δερβενιωτών Ελλάδος, ο Arjan Tollumi- πρόεδρος του Συλλόγου Ελμπασάν, ο Edmond Guri – εκπρόσωπος της αλβανικής διασποράς, ειδικός στα θέματα Μετανάστευσης και ο Luan Abazaj – ακτιβιστής με ειδίκευση στις συντάξεις

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σ. Φάμελλος στην ΚΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ριζοσπαστική αντιπολίτευση και προοδευτική εναλλακτική κυβερνητική πρόταση
29 Μαρτίου, 2025
Κατώτατος μισθός: Ποιοι θα δουν αύξηση αποδοχών από 1η Απριλίου – Αναλυτικά παραδείγματα
29 Μαρτίου, 2025
Στο ψυχιατρείο ο αρχιμανδρίτης με ιστορικό επεισοδίων – Νέο ξέσπασμα κατά αστυνομικών, «εγώ είχα τη Θεία Κοινωνία πάνω μου»
29 Μαρτίου, 2025
Μπακογιάννη: Θα υπέγραφα και εγώ την ερώτηση των 11 βουλευτών της ΝΔ για τη Θράκη
29 Μαρτίου, 2025
Ο Ιμάμογλου «καρφώνει» τον Ερντογάν μέσα από τη φυλακή: «Μεταμόρφωσε την τουρκική δημοκρατία σε καθεστώς φόβου»
29 Μαρτίου, 2025
Παραπέμπεται η Κατερίνα Μπατζελή στην επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ
29 Μαρτίου, 2025
Χαρδαλιάς από το Πέραμα: Αυτό που έχει σημασία είναι να βρισκόμαστε στις γειτονιές και όχι στα γραφεία μας
29 Μαρτίου, 2025
Φορολογικές δηλώσεις 2025: Ξεκίνησε η υποβολή τους – Οι κρίσιμες ημερομηνίες και οι εκπτώσεις
29 Μαρτίου, 2025
Live η ομιλία του Σ. Φάμελλου στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
29 Μαρτίου, 2025
Χανιά: Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν οι δύο υπάλληλοι της διεύθυνσης υγείας
29 Μαρτίου, 2025