«Ευρωπαϊκός κατώτατος μισθός και εργασιακά δικαιώματα στο προσκήνιο»: Συνάντηση του Κώστα Αρβανίτη με εκπροσώπους της Αλβανικής κοινότητας

Ο ευρωπαϊκός κατώτατος μισθός και το αίτημα για κατοχύρωση των ίδιων δικαιωμάτων για όσους/ες εργάζονται στην Ελλάδα, και βέβαια τα ζητήματα που απασχολούν την Αλβανική κοινότητα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ/The Left και μέλος των Επιτροπών Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) και Απασχόλησης & Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) Κώστας Αρβανίτης με εκπροσώπους της αλβανικής διασποράς και αλβανικών συλλόγων στην Ελλάδα την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024.

Στη συνάντηση ο Κ. Αρβανίτης τόνισε την επιτακτική ανάγκη να εναρμονιστεί η Ελλάδα με την οδηγία για τον ευρωπαϊκό κατώτατο μισθό, αλλά και να σταματήσει το ράλι των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, καθώς εδώ καταγράφονται οι υψηλότερες τιμές σε σχέση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες και μάλιστα χώρες με πολύ υψηλότερους μισθούς. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/The Left έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα εργασιακά θέματα και συγκεκριμένα στην κατοχύρωση των ίδιων δικαιωμάτων για όσες και όσους εργάζονται στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από εθνικότητα, ηλικία, φύλο και οποιοδήποτε άλλο απαράδεκτο διαχωρισμό για ανθρώπους που παράγουν το ίδιο έργο.

Στην συνάντηση αναπτύχθηκαν τα θέματα που απασχολούν και ταλαιπωρούν την αλβανική κοινότητα στην Ελλάδα για τριάντα και πλέον χρόνια.

Ένα από τα κορυφαία ζητήματα που συζητήθηκαν είναι η Ιθαγένεια και η πολιτογράφηση. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες τρίτων χωρών, ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις, ενώ περνάνε επιτυχώς της Εξετάσεις Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (Π.Ε.Γ.Π), στο τελευταίο στάδιο απορρίπτονται σωρηδόν από το αυστηρό οικονομικό κριτήριο.

Επίσης συζητήθηκε το ζήτημα των συντάξεων καθώς στην χώρα μας ισχύουν δυο μέτρα και δυο σταθμά, το θέμα της αφομοίωσης των Αλβανών που ζουν και εργάζονται πολλά χρόνια στην Ελλάδα, το εργατικό δίκαιο και η οικογενειακή επανένωση

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Konstantin Zulleku – αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αλβανικών Συλλόγων της Ελλάδας, ο Ilias Zero – πρόεδρος της Ένωσης Δερβενιωτών Ελλάδος, ο Arjan Tollumi- πρόεδρος του Συλλόγου Ελμπασάν, ο Edmond Guri – εκπρόσωπος της αλβανικής διασποράς, ειδικός στα θέματα Μετανάστευσης και ο Luan Abazaj – ακτιβιστής με ειδίκευση στις συντάξεις

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σταδιακή ύφεση παρουσιάζει η σεισμικότητα στη ζώνη Σαντορίνης – Αμοργού – Οι εκτιμήσεις των ειδικών και ο κίνδυνος για κατολισθητικά φαινόμενα
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ανδρουλάκης: Θα αγωνιστούμε για να πάνε επιτέλους στη Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι της τραγωδίας των Τεμπών
23 Φεβρουαρίου, 2025
Hράκλειο: Εδώ έπεσαν οι πυροβολισμοί έξω από το νυχτερινό κέντρο – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη
23 Φεβρουαρίου, 2025
Hellenic Train για Τέμπη: «Το ψυκτικό υγρό στον μετασχηματιστή η κύρια πηγή της πυρκαγιάς»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Καίτη Γκρέυ: «Εμφύλιος» στην οικογένεια για τη διαθήκη – Ο Φίλλιπος Ηλιάδης προτίθεται να κάνει προσβολή
23 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθη ημεδαπός που είχε θέσει προς πώληση στο διαδίκτυο αρχαίο οξυπύθμενο αμφορέα
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σύμη: Νέες σοκαριστικές συνομιλίες της 13χρονης με τον 15χρονο που σχεδίαζαν τη δολοφονία της μητέρας της – «Θα μαζέψω δύναμη να τη χτυπήσω με το μαχαίρι»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σαντορίνη: «Καμπανάκι» για κατολισθήσεις σε 5 περιοχές κρούουν οι ειδικοί επιστήμονες
23 Φεβρουαρίου, 2025
Καιρός: Παραμένει το ψύχος παρά τη μικρή άνοδο της θερμοκρασίας – Έρχεται βροχερή εβδομάδα
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της τραγωδίας
23 Φεβρουαρίου, 2025