Έβρος: Έκοβαν τον φράχτη με ηλεκτρικά πριόνια (video)

Ακόμα μια νύχτα αγωνίας διαδραματίστηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, καθώς η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζει να «χτυπάει κόκκινο» και εύλογα προκαλεί ανησυχία για το πού μπορούν να φτάσουν οι Τούρκοι.

Διάσπαρτες εστίες φωτιάς κατά μήκος των συνόρων προκάλεσαν την κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, προϊδεάζοντας για νέο γύρο έντασης και επεισοδίων.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Καστανιών, Σταύρος Τζιαμαλίδης μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «MEGA Σαββατοκύριακο» για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα, υπογράμμισε πως πρόκειται για οργανωμένες και ενορχηστρωμένες επιθέσεις από την τουρκική αστυνομία και τον τουρκικό στρατό, ενώ όπως ο ίδιος κατήγγειλε το βράδυ του Σαββάτου (8/3) επιχείρησαν με ηλεκτρικά πριόνια να κόψουν τα συρματοπλέγματα στα σύνορα

Ο ίδιος τόνισε πως η ελληνική πλευρά ε΄ναι πολύ καλά οργανωμένη και ότι καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας αποτρέπονται επιθέσεις στα σύνορα κάνοντας λόγο για ψυχολογικό πόλεμο από την τουρκική πλευρά ενώ όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «αντέχουμε και ο φράχτης δεν πρόκειται να πέσει με τίποτα».

Υπογραμμίζοντας πως καθημερινά τα σύνορά μας στηρίζονται και επανδρώνονται καθημερινά, ο κ. Τζιαμαλίδης υποστήριξε πως οι άνθρωποι αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δεν είναι πρόσφυγες και μετανάστες αλλά ποινικοί που με τη βοήθεια της πολιτοφυλακής έχουν έρθει στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Τέλος, όπως ο ίδιος δήλωσε «το μόνο πράγμα που μας φοβίζει είναι φωνές Ελλήνων που θέλουν αυτούς τους ανθρώπους αδέλφια μας και τον φράχτη να πέσει».