Έβρος: Η κυβέρνηση ενημερώνει την αντιπολίτευση για «κοινό στόχο»

Οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, θα ενημερώσουν αύριο από κοινού την Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, στο υπουργείο Αμυνας, σε μία προσπάθεια να διασκεδαστούν οι δυσμενείς εντυπώσεις που προκλήθηκαν από τη διαφορετική διαχείριση του ζητήματος που προέκυψε με τις εργασίες στον Ποταμό του Εβρου.

Αρχικώς, ήταν προγραμματισμένο να ενημερώσει αύριο την Επιτροπή στο Υπουργείο Αμυνας ο κ. Παναγιωτόπουλος και την Τετάρτη, ο κ. Δένδιας στη Βουλή. Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, ωστόσο, κρίθηκε ότι κάτι τέτοιο θα τροφοδοτούσε περαιτέρω το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, με το Υπουργείο Εξωτερικών να προβαίνει αρχικά σε διάβημα προς την Τουρκία και το υπουργείο Αμυνας να διαβεβαιώνει ότι ούτε για μία στιγμή δεν υπήρξε κατάληψη χιλιοστού της ελληνικής επικράτειας.
Σήμερα, πάντως, σε συνέντευξή του (Αlpha), ο κ. Δένδιας εξαπέλυσε νέα επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ ( χωρίς, πάντως, να τον κατονομάσει ), υπογραμμίζοντας ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας εγκλωβίζεται στην ακροδεξιά ρητορική λόγου και στη μάχη των επίγονων της Χρυσής Αυγής.

Πρόσθεσε ότι πλέον δεν παρατηρείται κινητικότητα από την πλευρά των Τούρκων στη θέση Μελισσοκομείο, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υιοθετεί το «ακροδεξιό σκεπτικό Βελόπουλου», στα περί «εισβολής Τούρκων», κάνοντας λόγο για fake news και κατασκευασμένες αντιδράσεις, καθώς αυτές προέκυψαν 48 ώρες μετά την αναφορά του σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ για «αλλαγή ορίου στην κοίτη του ποταμού».
Σχετικά με την αναφορά του για «λίγες δεκάδες μέτρα» που πυροδότησε την πολιτική αντιπαράθεση, ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε ότι αφορούσε την κοίτη του ποταμού και όχι τα σύνορα, κάτι που όπως είπε έγινε κατανοητό και από τον ίδιο τον δημοσιογράφο που του έπαιρνε τη συνέντευξη.

Το κλίμα αυτό στη χώρα υπάρχει την ίδια ώρα που η Τουρκία, αφενός επιδιώκει με κάθε τρόπο την ανάπτυξη του φράκτη στον Εβρο και αφετέρου κλιμακώνει τη ρητορική της τόσο για το μεταναστευτικό/προσφυγικό όσο και για νέα ένταση στην περιοχή του Αιγαίου. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι το Σάββατο, ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου προέβλεψε ότι οι μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα, θα ξαναρχίσουν μόλις υποχωρήσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Σε αυτό το φόντο, το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να μεταδοθεί ισχυρό μήνυμα ενιαίας εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, τόσο προς το εσωτερικό όσο και προς το εξωτερικό. Σε ό,τι αφορά το πρώτο, οι δύο υπουργοί, θα αναλύσουν στους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης τι πραγματικά συνέβη στον Εβρο και τι επιδιώκει η Τουρκία, ευελπιστώντας ότι μετά την ενημέρωση, θα πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης, που μόνο προς το συμφέρον της χώρας δεν λειτουργούν στην παρούσα συγκυρία και με δεδομένες τις επιδιώξεις της Αγκυρας.

-Ad-