Έβρος: Το δημοσίευμα-βόμβα για εκκένωση οικισμού και η αλήθεια – Διατάχθηκε έρευνα

Στις κρίσιμες στιγμές που εξελίσσονται στον Έβρο, με τις ορδές των χιλιάδων λαθρομεταναστών που έχει στείλει ο Ταγίπ Ερντογάν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, κάποιοι ανόητοι δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις με fake news και προκαλούν αναστάτωση χωρίς λόγο.

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ κυκλοφόρησε σενάριο που ήθελε εκκενώνεται το χωριό Καστανιές, επειδή είναι δίπλα στον χώρο όπου διεξάγονται συγκρούσεις των αστυνομικών με τους μετανάστες. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με το evros-news.gr δεν είχε την παραμικρή δόση αλήθειας, αλλά όπως είναι φυσικό άρχισε να αναπαράγεται και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με κοινοποιήσεις, αφού ιδιαίτερα όσοι δεν είναι από την περιοχή πολύ εύκολα υιοθέτησαν τα fake news.

Έτσι βγήκε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης και με ανάρτηση αλλά και δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται κανένα τέτοιο θέμα. Έγραψε χαρακτηριστικά:

Άμεση ήταν και η αντίδραση της Εβρίτισσας υπεύθυνης Περιφερειακών μέσων της Κυβέρνησης Έλενας Σώκου, η οποία βρίσκεται στις Καστανιές για εξυπηρέτηση των δεκάδων Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων που βρίσκονται εκεί, αλλά και για να ενημερώνει εκ μέρους της Κυβέρνησης, μαζί με τον Αργύρη Παπαστάθη, επιτόπου τα ΜΜΕ. Η κ.Σώκου επίσης με δήλωση της διέψευσε τις ανοησίες που ξεκίνησαν από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα, γράφοντας:

Διατάχθηκε έρευνα

Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Βαγγέλης Ιωαννίδης, με αφορμή δημοσίευμα ιστοσελίδας με τίτλο “Καστανιές: Οικογένειες στέλνουν γυναίκες και παιδιά στα μετόπισθεν για καλό και για κακό”.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να ερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, μετά και την δήλωση διάψευσης του δημάρχου Ορεστιάδας.
Η παραγγελία δόθηκε στην κρατική ασφάλεια Αθηνών.