LIVE εικόνα – Έβρος: 6.000 πρόσφυγες/μετανάστες στα σύνορα – Πολλοί πέρασαν στην Ελλάδα

Με κάθε τρόπο προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα, μετανάστες οι οποίοι μεταφέρονται δωρεάν με λεωφορεία στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα.

Έλληνες αστυνομικοί και στρατιώτες προσπαθούν να τους απωθήσουν σε μήκος εκατοντάδων χιλιομέτρων, κάτι που έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό, όμως παρά τα μέτρα υπάρχουν σημεία όπου η αστυνομική παρουσία δεν είναι αρκετή για να αποτρέψει το πέρασμα των συνόρων, σύμφωνα με το thrakinea.gr.

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής χιλιάδες άτομα έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα, ενώ αρκετοί (δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία ακόμη) έχουν καταφέρει να μπουν στην Ελλάδα.

Δραματική η κατάσταση: 6.000 πρόσφυγες στα σύνορα με την Ελλάδα

Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει η κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στον Έβρο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Μαυρίδης, Δήμαρχος Ορεστιάδας, αυτή τη στιγμή έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 6.000 πρόσφυγες και… προσμένουν να περάσουν στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος τόνισε ότι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου υπήρξαν πυροβολισμοί από την πλευρά της Τουρκίας, ώστε να πιέσουν τους ανθρώπους να φτάσουν στην Ελλάδα.

Δείτε LIVE εικόνα από την Αδριανούπολη:

Νέα ένταση στα σύνορα

Μεγάλη ήταν νύχτα στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία. Νέα ένταση μεταξύ αστυνομίας και προσφύγων.

Νέες στιγμές έντασης καταγράφηκαν στο τελωνείο, στις Καστανιές του Έβρου, όπου έχουν συγκεντρωθεί πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι επιδιώκουν να περάσουν στην Ελλάδα μετά το άνοιγμα των συνόρων και τους εκβιασμούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μαζική προσπάθεια να σπάσουν το μπλόκο των αστυνομικών στις Καστανιές Έβρου έκαναν αργά το βράδυ της Παρασκευής μετανάστες που βρίσκονται στα σύνορα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το thrakinea.gr.

Η αστυνομία, ενισχυμένη με νέες δυνάμεις, «απάντησε» με ρίψη δακρυγόνων.

Οι μετανάστες προσπάθησαν να πλησιάσουν τους αστυνομικούς, ενώ φώναζαν και συνθήματα και ούρλιαζαν.