Εβρος: Σε πλήρη ετοιμότητα μετά την ένταση στο Αιγαίο

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει από το μεσημέρι της Τρίτης και στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο. Κάτοικοι και στρατιωτικοί παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Δυνάμεις του Ελληνικού στρατού και της FRONTEX έχουν πάρει θέση στη συνοριογραμμή Ελλάδας – Τουρκίας. Μέσα σε μια ώρα έγινε η επάνδρωση και η διασπορά των δυνάμεων, με ανακλήσεις αδειών σε όλες τις βαθμίδες του στρατού, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους των χωριών που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τη γειτονική χώρα.

Την ίδια ώρα η ζωή στην πόλη της Αλεξανδρούπολης δείχνει να μην έχει επηρεαστεί. Νέοι άνθρωποι δείχνουν εμπιστοσύνη στον θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επίπεδα επιφυλακής θα παραμείνουν υψηλά τόσο στις Μονάδες όσο και στα Επιτελεία του Ελληνικού στρατού, έως και το τέλος της εβδομάδας. Χρόνος καθοριστικός για τις εξελίξεις στο Αιγαίο.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Έκρηξη σε εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στη Ρωσία
21 Μαρτίου, 2025
Υποτροφία Κωνσταντίνου Κ. Κυριακίδη: Ο θεσμός ενίσχυσης των νομικών ταλέντων μετρά δέκα χρόνια
21 Μαρτίου, 2025
Κλειστή λόγω συγκέντρωσης η Βασ. Σοφίας
21 Μαρτίου, 2025
Η στιγμή που 30χρονη οδηγός περνάει με κόκκινο και καρφώνεται σε αγροτικό (video)
21 Μαρτίου, 2025
Νέα αναβολή στη δίκη Λιγνάδη
21 Μαρτίου, 2025
6χρονη με σοβαρό πρόβλημα υγείας διακομίστηκε από τη Κέρκυρα στα Ιωάννινα
21 Μαρτίου, 2025
Λαμία: 46χρονος στη φυλακή για τον άγριο ξυλοδαρμό της συντρόφου του
21 Μαρτίου, 2025
Τσίπρας: Η κυβέρνηση της ΝΔ χειρίστηκε καταστροφικά το ουκρανικό
21 Μαρτίου, 2025
Απάτη στα Ιωάννινα: Έκαναν παραγγελίες στο όνομα του δημάρχου
21 Μαρτίου, 2025
Δασκάλα δέχτηκε επίθεση στη Μύκονο
21 Μαρτίου, 2025