Migrants are silhouetted next to fires at the border fence, as see from Greece's Kastanies border crossing with Turkey's Pazarkule, with the city of Edirne seen in the background, in Kastanies, Greece, March 6, 2020. REUTERS/Alexandros Avramidis

Έβρος: Σκηνικό πολέμου από Τουρκία –

Μπορεί οι απόπειρες εισόδου στην Ελλάδα από τους πρόσφυγες που βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» στα σύνορα να μειώνονται μέρα με τη μέρα, ωστόσο τα επεισόδια και οι «μάχες» σώμα με σώμα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Την ίδια στιγμή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει το επικίνδυνο και ανήθικο, αφού παίζει με ανθρώπινες ζωές, παιχνίδι του, κηρύσσοντας παράλληλα και πόλεμο προπαγάνδας, με παραγωγή πληθώρας fake news, που αποσκοπούν να αμαυρώσουν την εικόνα της Ελλάδας ως προς τη συμπεριφορά της στους πρόσφυγες και το σεβασμό της στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Την ίδια στιγμή δεν λείπουν οι επικίνδυνες επιδείξεις ισχύος από την τουρκική πλευρά σε στεριά, θάλασσα και αέρα, αυξάνοντας τους φόβους για «στραβοτιμονιές» που μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνες καταστάσεις, ακόμα και «θερμό επεισόδιο».

Σε αυτό το πλαίσιο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής είπε ότι η Ελλάδα αναμένει κλιμάκωση της κατάστασης από πλευράς Τουρκίας, ωστόσο έσπευσε να καθησυχάσει λέγοντας πως «είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό και συνεχώς ενισχυόμεθα σε πολλαπλά επίπεδα».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Κοινή επιστολή των Ευρωπαίων ηγετών προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό
18 Μαρτίου, 2025
Χρίστος Δήμας: Το 2027 θα έχουμε ασφαλείς σιδηροδρόμους
18 Μαρτίου, 2025
Σουδάν: Δέκα νεκροί από πυρά πυροβολικού των ΔΤΥ στην Ομντουρμάν
18 Μαρτίου, 2025
Παρίσταναν τους τεχνικούς και «ξάφριζαν» τα σπίτια ανύποπτων πολίτων
18 Μαρτίου, 2025
Πισπιρίγκου: Αποφασίζει το δικαστήριο για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας
18 Μαρτίου, 2025
Τροχαίο δυστύχημα στο Περιστέρι – Τι δήλωσε ο δικηγόρος της 22χρονης
18 Μαρτίου, 2025
Τραγωδία στην Βόρεια Μακεδονία: Σπαραγμός από τους γονείς των θυμάτων
18 Μαρτίου, 2025
Ληστεία στο Κερατσίνι: «Καλύτερα να με σκότωναν, δεν μου άφησαν τίποτα»
18 Μαρτίου, 2025
Τραγωδία: 18 μετανάστες πνίγηκαν στη Μεσόγειο – 612 διασώθηκαν
18 Μαρτίου, 2025
Ονδούρα: Αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα – Τουλάχιστον έξι νεκροί
18 Μαρτίου, 2025