Ευρωβουλή: Έκτακτη Ολομέλεια για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία αμέσως μετά την παρουσίασή της από την Κομισιόν (11/12)

Έκτακτη σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, αμέσως μετά την παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας από την Κομισιόν, στις Βρυξέλλες, προκειμένου να τη συζητήσουν.

Πρόκειται για την πρώτη συζήτηση επί του θέματος και θα γίνει παρουσία της πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν, και του αρμόδιου εκτελεστικού αντιπροέδρου, Φρανς Τίμερμανς.

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (Green Deal) έχει ως στόχο να γίνει η Ευρώπη η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος και θα εστιάσει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής -και σ’ άλλους στόχους- για την προστασία του περιβάλλοντος σε τομείς όπως οι μεταφορές, η ενέργεια, η ρύπανση, η αγροτική παραγωγή, η κυκλική οικονομία και η βιοποικιλότητα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να δημοσιοποιήσει και χρονοδιάγραμμα για τις επερχόμενες προτάσεις της.

Να σημειωθεί ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ήδη τονίσει ότι η ΕΕ θα πρέπει να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 55% μέχρι το 2030, ώστε να καταστεί κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2050 και ότι απαιτείται επειγόντως ένας φιλόδοξος προϋπολογισμός για την περίοδο 20201-2027.

Πηγή: ΑΜΠΕ

-Ad-