Εύβοια: 13χρονος παραλίγο να πνιγεί από σουβλάκι – Πώς σώθηκε

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε παιδί ηλικίας 13 ετών το οποίο κινδύνεψε να πνιγεί όταν έφαγε σουβλάκι σε βόλτα με φίλους του.

Πιο συγκεκριμένα, η παρέα που αποτελούνταν από μαθητές Γυμνασίου αποφάσισε μετά τις εξετάσεις να κατέβει στον Κάραβο, το λιμάνι του Αλιβερίου, για να κάνει μπάνιο και στη συνέχεια έκατσαν όλοι μαζί να φάνε σουβλάκια.

Τότε, ένα από τα παιδιά έφαγε μία μεγάλη μπουκιά, η οποία του έφραξε τον αεραγωγό και δεν μπορούσε να αναπνεύσει.Ένα άλλο παιδί από την παρέα έτρεξε προς το μέρος του και κάνοντάς του τον χειρισμό Heimlich, δηλαδή ειδικές κοιλιακές ωθήσεις, ο οποίος κι αποδείχτηκε σωτήριος.

Το περιστατικό έγινε γνωστό από άτομο που έστειλε μήνυμα στην Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας, καθώς ενημερώθηκε από τους γονείς του παιδιού που έσωσε τον 13χρονο. Μάλιστα, είχε παρακολουθήσει και σχετικό σεμινάριο.

«Θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα γεγονός που συνέβη σήμερα στον τόπο μας με έναν μαθητή της 1ης τάξης του Γυμνασίου Αλιβερίου.

Απόψε το βράδυ έλαβα ένα μήνυμα από κάποιον γονέα που μου ανέφερε ενθουσιασμένος, ότι ο γιος του την ώρα που έτρωγαν γύρους με τους φίλους του σε κατάστημα στο Λιμάνι του Καράβου, ένα από τα παιδιά της παρέας έβαλε στο στόμα μια μεγάλη μπουκιά με αποτέλεσμα να του φράξει τον αεραγωγό και να μην μπορεί να πάρει ανάσα.

Άμεσα ο μικρός μόλις αντιλήφθηκε το γεγονός έτρεξε κοντά στον φίλο του και κάνοντας τον χειρισμό Heimlich .. (κοιλιακές ωθήσεις) .. που είχε παρακολουθήσει από την Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας – Rescue Team 312 σε κάποιο σεμινάριο που τους είχαμε κάνει λίγους μήνες πριν, ΕΣΩΣΕ τον φίλο του.