Εξαφάνιση τουρίστα στην Αμοργό: Θρίλερ με τις έρευνες

Ο αδελφός του 59χρονου μίλησε σε αμερικανικό δίκτυο και ανέφερε ότι σταματούν όλες οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνταξιούχου αστυνομικού.

Μία δυσάρεστη εξέλιξη έγινε γνωστή σε ό,τι αφορά το θρίλερ της εξαφάνισης του Αμερικανού τουρίστα Άλμπερτ Κάλιμπετ στην Αμοργό, ο οποίος αγνοείται εδώ και 21 ημέρες.

Ο Όλιβερ Κάλιμπετ, με ανακοίνωσή του είχε ήδη ενημερώσει για την τροπή που πήρε η υπόθεση γράφοντας: «Με βαριά καρδιά ανακοινώνω την ολοκλήρωση της έρευνας για τον αγαπημένο μας Άλμπερτ».

«Παρά τις αδιάκοπες προσπάθειές και την αποφασιστικότητά μας, ο Άλμπερτ παραμένει αγνοούμενος», είπε και ανέφερε ακόμη ότι παρά τις πολυήμερες έρευνες βρέθηκαν «μηδενικά στοιχεία» και αφήνει αιχμές τόσο για την ελληνική κυβέρνηση όσο και την πρεσβεία των ΗΠΑ, λέγοντας ότι ήταν ελάχιστη η βοήθεια που έλαβαν. Ο ίδιος ο αδελφός του αγνοούμενου πάντως θα παραμείνει στην Ευρώπη, αναμένοντας κάποια εξέλιξη.

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους εκείνους που έστειλαν τις προσευχές τους», δήλωσε ο αδελφός του 59χρονου. «Η υποστήριξή σας ήταν πηγή δύναμης για εμάς κατά τη διάρκεια αυτής της απίστευτα δύσκολης περιόδου. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τις ομάδες έρευνας και διάσωσης που μας βοήθησαν και όσους έκαναν δωρεές στο GoFundMe για να καταστήσουν δυνατή την έρευνα. Ελπίζαμε πραγματικά για ένα διαφορετικό αποτέλεσμα».

Στο ίδιο αμερικανικό μέσο μίλησε και φίλος του Κάλιμπετ, ο Ρόμπιν Ουίνστον, ο οποίος είπε ότι οι ομάδες έρευνας εγκατέλειψαν το νησί, υπό τον φοβο για την ασφάλειά τους, καθώς οι πεζοπορίες και οι μεγάλες αποστάσεις έχουν επιβαρύνει τον οργανισμό τους.

Διαψεύδει η σύντροφός του

Από την άλλη, η σύντροφος του τουρίστα, Ντέμπι Λεσάν, η οποία βρέθηκε στο νησί από την πρώτη στιγμή, με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκαθαρίζει ότι οι έρευνες συνεχίζονται, διαψεύδοντας έτσι με κάποιον τρόπο τις δηλώσεις του αδελφού του συντρόφου της.

Κοινοποιώντας την συνέντευξη του Όλιβερ Κάλιμπετ, η ίδια έγραψε ότι παρόλο που οι περισσότεροι έχουν αποχωρήσει από το νησί, οι προσπάθειες συνεχίζονται από εκείνη.

«Διαβάζω ότι η έρευνα για τον Άλμπερτ Καλιμπέτ ακυρώθηκε….. Αυτό δεν είναι αλήθεια! Ναι… Η πλειοψηφία των ανθρώπων που αναζητούν τον Άλμπερτ έχουν φύγει από το νησί, αλλά εγώ είμαι ακόμα εδώ και ψάχνω!.

Η φίλη μου Diane που είναι πολύ εξοικειωμένη με τα μονοπάτια πεζοπορίας από τη λίμνη Tahoe, έχει έρθει αεροπορικώς για να συμμετάσχει στην αναζήτησή μου, όπως και πολλοί ντόπιοι», έγραψε.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γαλλία: Ένας νεκρός από επίθεση με μαχαίρι σε αγορά της Μυλούζης – Μακρόν: «Τρομοκρατική ενέργεια χωρίς αμφιβολία»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί: Σε ύφεση η ακολουθία – Κλειστά σχολεία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ανάφη και Ίο αποφάσισαν οι Επιτροπές
22 Φεβρουαρίου, 2025
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 22-9: «Βούλιαξε» τον «αιώνιο» αντίπαλο στον τελικό και χρίστηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο των ανδρών
22 Φεβρουαρίου, 2025
«Πρεμιέρα» για τη συγκοινωνιακή αστυνομία με περισσότερους από 150 ελέγχους και τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Αμείλικτα τα ερωτήματα από τις καταγγελίες συγγενών για τον θάνατό του – «Είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Κινητοποιήσεις για τα Τέμπη σε συνοικίες της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη
22 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: O προεκλογικός αγώνας και τα σενάρια της επόμενης μέρας
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Ψάχνουν για απαντήσεις στη διαδρομή θανάτου 18 χιλιομέτρων του 39χρονου – Καταγραφικά και τοξικολογικές ρίχνουν «φως» στο μυστήριο
22 Φεβρουαρίου, 2025
Χαλκίδα: 22χρονη κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού – Τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για Τέμπη: Οι ερευνητές κάνουν λόγο για «αντικρουόμενα στοιχεία» – Παρουσιάζεται στις 27 Φεβρουαρίου
22 Φεβρουαρίου, 2025